enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Acıpayam’da Depremzede Çocuklar Ne Yapıyor?

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlar çadırda kalmaya başlarken, çocuklar ise her şeye rağmen oyunlar oynayıp, çevrelerine neşe saçıyor.

Acıpayam’da Depremzede Çocuklar Ne Yapıyor?
A+
A-

5.5 büyüklüğündeki depremin ardından Acıpayam ilçe sakinleri yaralarını sarmaya devam ediyor. Karahöyük, Oğuz ve Ucarı Mahallerinde evleri yıkılan ve hasar görenler aileler kurulan çadırlarda yaşamlarını sürdürüyor. Ailelerin küçük çocukları ise depreme ve zaman zaman meydana gelen sarsıntılara rağmen oyunlar oynayıp, çevrelerine neşe saçarak çocukluklarını yaşamaya devam ediyor. Kutu kutu pense, saklambaç gibi bilindik oyunlarında yanında top oynayan minikler yüzlerindeki gülümsemeyi ve neşelerini bir an olsun bile kaybetmeyerek ailelerine de moral veriyor.

“Evinizi mi özlediniz?” sorusuna duygu dolu yanıt

Çadırda kalan ailelerden Tülin Can, çadırda yaşamın zor olduğunu gündüz olmasa da gece soğuk havanın kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi. Yorgan, battaniye ve elektrikli ısıtıcılarla soğuk ile mücadele etmeye çalıştıklarını kaydeden Can’ın, ‘evinizi özlediniz mi?’ sorusuna ise duygu dolu bir yüz ifadesi ile ‘Evet, özlenmez mi?’ yanıtını vermesi dikkatlerden kaçmadı. Can ayrıca artçı şoklardan dolayı evlerine girmekte korktuklarını da dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.