enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2758
EURO
35,0631
ALTIN
2.473,29
BIST
10.509,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Bakan Cam Filmi Konusuna Açıklık Getirdi

Bakan Cam Filmi Konusuna Açıklık Getirdi
15.11.2017
A+
A-

Cam filmi yasağı hakkında açıklamalarda bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, konuyla ilgili bazı bilgiler verdiö Resmi Gazete’ye yansımasının ardından artış gösteren cam filmi cezasına yönelik R43 camı işaret eden Bakan Özlü, cam filmi önemli ama can güvenliği daha önemli açıklamasında bulundu. Peki, cam filmi yasağı için son durum ne oldu?

Cam filmi yasağı hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü’den yeni açıklamalar geldi. Bakan Özlü, araçlarda kullanılan “cam filmi”ne ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Faruk Özlü, araçların ön camı ile ön sağ ve sol camlarının renksiz olacağını, sadece arka cam ile arka sağ ve sol camlarda fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli cam kullanılabileceğini belirterek, “Cam filmi önemli ama can güvenliği daha önemli, önce can güvenliğimize bakacağız.” dedi.

Cam filmi yasağı kafalarda soru işareti yaratmaya devam ederken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yeni bir açıklamada bulundu. Özlü, cam filmi cezasından etkilenmeyecek araçları açıkladı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçların ön camı ile ön sağ ve sol camlarının renksiz olacağını, sadece arka cam ile arka sağ ve sol camlarda fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli cam kullanılabileceğini belirterek, “Cam filmi önemli ama can güvenliği daha önemli, önce can güvenliğimize bakacağız.” dedi.

Bakan Özlü, araçlarda kullanılan “cam filmi”ne ilişkin açıklamada bulundu.

Cam filmi yasağının hiç kalkmadığını vurgulayan Özlü, “Şu anda cam filmi taktırmış olan vatandaşlarımız da yasak varken cam filmi taktırdılar. Biz bakanlık olarak cam filmi yasağını kaldırmak istedik. Geçen yıl bu niyetimizi beyan ettik, ilgili kurumlardan da olumlu görüşler aldık ve yönetmelik yayımladık.” diye konuştu.

Özlü, söz konusu yönetmeliğe göre 26 Ekim 2017’de cam filmi yasağının kaldırılacağının açıklandığını ancak Emniyet Genel Müdürlüğünden bu konuda gelen taleplerin ardından konunun tekrar ele alındığını söyledi. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinin, özellikle son dönemde artan terör eylemleri sebebiyle şüpheli şahısların tanınması ve tespitinde sıkıntı yaşandığını aktardıklarını dile getiren Özlü, bu nedenle de cam filmi yasağının kaldırılmaması yönünde görüş beyan edildiğini kaydetti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.