enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2563
EURO
35,0300
ALTIN
2.467,00
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

Bu balığı avlayanlara hapis ve para cezası var!

Çivril Işıklı gölünde yaşayan Dişli balığı için av yasağı başladı. Çivril Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü sosyal medya adresinden yaptığı duyuruda; “15 Aralık 2019 tarihi itibarı ile Işıklı ve Gökgöl göllerinde turna(dişli) balığı av yasağı başlamıştır. Zaman ve avlanma yasağına uymayanlara ağır para ve hapis cezası vardır” denildi.

Bu balığı avlayanlara hapis ve para cezası var!
16.12.2019
A+
A-

Yeşiçivril’in haberine göre, Denizli’nin Çivril ilçesinde Işıklı Gölünde yaşayan Dişli Balık için av yasağı geldi.

Çivril Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünden yapılan duyuru ile Turna (Dişli) balığı av yasağının 15 Aralık’ta başladığı duyuruldu. Kaçak av yapanların ağır yaptırımlarla karışılacağının belirtildiği uyarıda “İlçemiz sınırları içinde bulunan Işıklı gölünde 4/1 Ticari ve 4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığının Düzenlenmesi hakkındaki tebliğler gereğince 15 Aralık (2019) –  31 Mayıs 2020 tarihleri arasında Turna (Dişli) balığı avcılığı yasaklanmıştır. Av yasaklarına uyulması sürdürülebilir su ürünleri avcılığı için büyük önem arz etmektedir. Turna balığının üreme dönemine girdiği bu dönemde avcılık yapılması gelecek yıllarda popülasyonda önemli ölçüde azalmaya sebebiyet verebilir” denildi.

Yasak av ile ilgili olarak vatandaşların Gıda Tarım ve Orman İlçe müdürlüğü ile jandarma ve 112 ‘ye ihbarda bulunabileceği de belirtildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.