enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2917
EURO
34,7633
ALTIN
2.399,12
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
23°C
Pazartesi Açık
24°C

Denizli’den Ege’ye Tren Yolculuğu

Trenle seyahat etmek son bir kaç yıl revaçta. Hem ucuz olması hem de nostaljik esintiler barındırması trenle seyahat etmeyi tercih edilebilir kılmakta. Bununla beraber tren yolculukları diğer alternatif ulaşım araçlarına nazaran daha yavaş ve yanınızda sevdiğiniz kişilerle uzun yolculuklar paylaşımlarınızı ve aranızdaki bağı daha da güçlendirecek.

Denizli’den Ege’ye Tren Yolculuğu
24.07.2018
A+
A-

Tren seyahatine Denizli’den başlamak isteyenler için ise Denizli’den Ege’nin diğer illerine gidilebilecek noktaları sizler için topladık.

 

Pamukkale Travertenleri hakkında bilgi için “Pamukkale Travertenleri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Pamukkale’ye ulaşım olanaklarını öğrenmek için “Pamukkale’ye Nasıl Gidilir?” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Denizli’de gezilebilecek başka yerleri öğrenmek için “Denizli’de Gezilecek Yerler” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Denizli’nin bilinmeyen antik kentlerini öğrenmek için “Denizli’nin Bilinmeyen Antik Kentleri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

Denizli yemekleri ve yöresel lezzetleri hakkında detaylı bilgi almak için “Denizli Yemekleri – Denizli’nin Yöresel Lezzetleri ve Tarifleri” başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz.

 

Ege’nin Sırrı: SÖKE

Ben burdayım diye bağırmayan, güzel kapılarını sadece görmeyi isteyenlere açan Aydın’ın  mütevazi ilçesi Söke’ye Denizli’den 2,5 saatlik yolculuktan sonra ulaşabilirsiniz. Hem uzun ve yorucu bir yolculuk yaşamamış olup, Ege’nin gizli kalmış eşsiz güzelliğinin tadını çıkarmak için kendinize daha fazla vakit ayırmış olacaksınız.

Denizli – Söke tren hattı üzerinde yolunuz Aydın’a da düşebilir.

 

Ege’nin İncisi: İZMİR

Ege’nin incisi, Ege’nin bir, Türkiye’nin üçüncü büyük şehri İzmir. İzmir’e ayak bastığınız anda imbatı hissedip, deniz kokusunu ciğerilerinize dolduracaksınız. Gün batımını Kordon’da izleme zevkine nail olacaksınız.  Denizli – İzmir arası tren yolculuğu ise 4 saat 40 dakika sürüyor ve bu esnada eğer ki bir İzmir aşığı iseniz İzmir, hayalleriniz trenin penceresinden su gibi akıp geçecek.

Ege’nin Tarih Birikimi: AFYONKARAHİSAR

Ege’nin buram buram tarih kokusunu içinize çekeceğiniz pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış Afyon. Caddelerinde, sokaklarında her an tarihi dokuya rastlayabilir ve bu görkemli mirasın karşısında büyülenebilirsiniz. Denizli – Afyonkarahisar tren seferi ise yaklaşık olarak 5 saat 45 dakika sürmekte.

 

Ege’nin Porseleni: KÜTAHYA

Termal turizmi, çinisi ve porseleniyle kültürel, doğal ve tarihi güzellikleri bir arada barındıran ve değerlerine sahip çıkan Kütahya, mimari eserlerin çıktığı yaratıcılığın noktası diyebiliriz. Denizli – Kütahya tren yolculuğu süresi ise yaklaşık olarak 7 saat sürmekte. Uzun bir yolculuk diyebileceğimiz seyahatte tarih bilginizi gözden geçirebilir ve Kütahya’nın mimarisini daha iyi gözlemleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.