enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2734
EURO
34,6419
ALTIN
2.415,14
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Denizli’nin Üretici Kadınları Yola Çıktı

Denizli İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, üreten kadınları girişimciliğe teşvik etmek için çalışıyor. Beyağaçlı kadınların ürünlerini, Denizli’de dernek üyesi kadınlar ile buluşturdu.

Denizli’nin Üretici Kadınları Yola Çıktı
A+
A-

Denizli İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, Denizli’nin ilçelerinde evleri için üretim yapan kadınlarını dernek üyeleri ile buluşturdu. Yöresel lezzetlerin devamlılığının sağlanması ve üreten kadınların emeklerinin maddi bir karşılık bulması ve üreten kadınların girişimciliğe teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen projede, Beyağaç ilçesinde üretilen ürünler sergilendi. 2018- 2019 yılını Beyağaç’ı pilot il olarak seçen Denizli İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği, daha fazla Beyağaçlı kadına ulaşmayı hedefliyor.

Denizli İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği Başkanı Didem Saracel projeyi, “Yöresel faaliyetlerle, yöresel lezzetlerin devamlılığını sağlamak amacıyla pek çok etkinlik düzenleniyor. Ancak, bizim yapmış olduğumuz çalışmanın bir farklılığı var. Buraya getirdiğimiz ürünler işletme amaçlı ürünlerden farklılık gösteriyor. Bu ürünler tamamen ev kadınlarının hazırladığı ürünlerden oluşuyor. Bunları Beyağaç ilçesindeki evleri, köyleri ziyaret edip, oradaki kadınlara ulaştık, sohbetler ettik. Kendileri için hazırladıkları erişteleri, tarhanaları kendi gönüllerinden ne kadar kopuyorsa belli bir bedel ödeyerek buraya getirdik” şeklinde anlattı.

“GERÇEK ÜRETİCİLER KÖYLERDEKİ KADINLARIMIZDIR”

Proje kapsamında üreten kadınların emeklerinin karşılığını almaları için çalıştıklarına değinen Saracel, “Bu ürünleri, etkinliğe gelen konuklarımıza ulaştırdık ve böylelikle ürünün ve üreten kadının girişimci özellik kazanmasını sağlamaya çalıştık, hem de bir yerde emeklerinin karşılığını almış oldular. Çünkü, gerçek emekçiler, gerçek üreticiler köylerdeki kadınlarımızdır. Onlar çalışarak, ekerek, üreterek ürünleri meydana getirirler ama bunları büyük bir özveri ile gerçekleştiriyorlar. Bedel beklemeksizin ilk defa bir yerde ürünlerinin karşılığını almış oldular” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.