enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C

Geleceğin Teknolojisi ”Quantum Fiziği”

Geleceğin Teknolojisi ”Quantum Fiziği”
30.09.2017
A+
A-

Denizli’de 17.si düzenlenen Teknoloji Devriminde Kültür, Ekonomi ve Siyaset konferansı ülke çapında ses getirdi.

Önceki 16 konferansta da anlatılan ve her oturumda farklı bir boyutu ile ele alınan yeni üretim araçlarındaki temel farklılıkları, Sosyalist Enternasyonel ve CHP’nin gündemine de taşıyan 17. Konferans yüksek katılım ile gerçekleştirildi.

Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Sosyalist Enternasyonel Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Milletvekili Kazım Arslan, Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, 23. Dönem Milletvekili Ali Rıza Ertemur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Makine Mühendisi ve siyasetçi Kerim Turan önderliğinde ‘’Quantum fiziği ve üretim araçlarındaki değişimi’’ ele alan bilim insanları ‘’sermaye cumhuriyetinin’’ yerini ‘’bilim cumhuriyetine’’ bırakacağı tezi ile büyük ses getiriyor.

Etkinlik ve içeriği ile ilgili açıklamalarda bulunan Kerim Turan ‘’ Bu toplantılarda sermaye cumhuriyetlerinin bilgi cumhuriyetlerine dönüşmesini anlatıyoruz. Bilginin mülkiyet olduğunu anlatıyoruz. Artık Emeğin tanımının değişmeğe başladığı fiziksel emeğin zihinsel emeğe dönüşümünü ve bu dönüşümün hayatı nasıl etkilediğini anlatıyoruz.’’dedi.

Son yirmi yılda yaşadığımız süreç teknolojinin hayata etkileri ile ilgili örnekler sunuyor. Artık insanların %35 USD’de evde home ofis olarak çalışıyor. Bu günümüzün kültüründeki sürüselliği yavaş yavaş ortadan kaldıyor. Yakın gelecekte artık doktora çok az gideceğiz. Çünkü kullandığımız klozet anında tahlil yapabilen bizim hangi vitamine hangi elemente ihtiyacımız olduğunu tespit edip ekranda gösterecek. Akıllı robotlarımız o eksikliği tamamlayan gıdalar hazırlayıp bize sunacak. Eğitimi evde alacağız, avukat evimize gelecek. Tüm bunlar robot ve sanal olarak gelecek. İşte burada yeni ANAYASAlar ortaya çıkıyor. Bu anayasaları yazacak bilgi cumhuriyetlerine uygun senatolar parlamentolar oluşturulmalıdır. Bizler bunların nasıl oluşturulacağı ve hangi özellikleri taşıması gerektiği konularını işliyoruz. ‘’dedi.

Hayatın olağan akışının bilim ve teknoloji ışında değiştiğini ve bu değişime öncü olunması gerektiğini savunan Turan ‘’Türkiye’de ve Denizli’de bu iktidarla bir şey olmuyor. Çünkü bu kültürü bilmiyorlar ve baştan reddediyorlar. Bu yeni düzen yayılmacıdır. Güç odağı yaratmaz. Yani bugünkü sistemin yarattığı güç odaklarını tasfiye etmek gibi bir görevi var doğası gereği. Bu sistemin efendilerinin temsilcisi olan iktidar bu gelişmelere sırtını dönmüş vaziyette. Bu iş eğitimle başlar ve eğitim ortada. Bunların sırtını döndüğü bilim, bu düzeni yıkarak efendisiz bir toplum oluşturacaktır’’ dedi.

Nano teknolojiyi kısaca ATOM düzenleme ustalığı yada sanatıdır, diyerek açıklayan Kerim Turan ‘’Yani burdan şu çıkarımlar yapılabilir. Artık sanatın tanımı da değişecek. Yapay zeka, nano teknoloji ile daha da ileri gidecek. Çünkü çipler insan hislerini simüle edebilecek kapasiteye ulaşacak. Çok ucuza üretilecek bir teknolojiden söz ediyoruz. Artık insanlar çok az çalışacak çünkü insanlar bu dünyaya çalışmaya gelmedi. Ayrıca buradan şunu söylemek isterim her üretim aracı kendi devrimcisini yaratır burada esas devrimci olan üretim aracıdır. Artık günümüzde kapitalizm, sosyalizm melezlemelerini ortaya çıkarıyor ve dünya sosyalizmi daha yeni yeni tanımaya başlayacak. Eski dönemin devrimcileri ise eski sistemin efendileri ile birlikte hareket edip gücün yanında mı yer alacaklar yada yeniyi isteyenler le birlikte olacağının kararını verecek. Gelecekte sendikalar artık robotlara özgürlük diye yollara dökülürler. Çünkü bugünün sendikaları bedensel emeğin temsilcisidirler. Zihinsel emeğin asla ve asla temsilcisi olamazlar. ‘’ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.