enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2126
EURO
35,0154
ALTIN
2.516,68
BIST
10.739,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Az Bulutlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
30°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Açık
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Hem Birbirlerini Hem de Kale’yi Tanıdılar

Kale Meslek Yüksekokulu öğrencileri, okuyacakları ilçenin tarihi ve kültürü ile tanıştılar. Öğrencilerin hem birbirleriyle kaynaşması hem de Kale tarihinin tanıtılması için etkinlik düzenlendi.

Hem Birbirlerini Hem de Kale’yi Tanıdılar
10.10.2018
A+
A-

Kale ilçesi tanıtılırken bu kapsamda, kazı çalışmaları PAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt tarafından yürütülen Tabae Antik Kentine bir gezi düzenlendi. Bu yıl ilki gerçekleştirilip geleneksel hale getirilmesi planlanan Tabae Antik Kent Yürüyüşüne; Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağnıç, Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, Kale İlçe Emniyet Amiri Murat Baştürk, ilçe protokolü, Kale MYO akademik ve idari personeli ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için edilen duaların ardından Tabae Antik Kent Kazı Heyetinde görevli Yusuf Baştürk ve Meryem Canseven tarafından antik kent ile ilgili genel bilgi verildi.

Konuyla ilgili olarak konuşan Kale MYO Müdürü Prof. Dr. Ersan ÖZ “Bu yıl aramıza katılan öğrencilerimize öncelikle hoş geldiniz, diyorum. Öğrencilerimizin gerek üniversitemiz gerekse ilçemiz ile kaynaşması için bu yıl farklı bir etkinlik yapmak istedik. Bu kaynaşmanın hem öğrencilerimize hem de ilçemize faydalı olacağını düşünüyorum. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Tabae Antik Kent Yürüyüşümüz inşallah bundan sonraki yıllarda da devam eder. Yeni gelen öğrencilerimize eğitim öğretim hayatında başarılar diler, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederim.” dedi.

Kazı Tarihçesi

Tabae Antik Kenti kazılarına, ilk kez 2007-2013 yılları arasında, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Bozkurt Ersoy’un başkanlığında başlanmıştır. Kazılara, Denizli Müze Müdürlüğü’nün başkanlığında, 2014 yılında Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Kasım İnce’nin, 2015 ve 2016 yıllarında aynı bölümde görevli Doç. Dr. Mustafa Beyazıt’ın bilimsel danışmanlığında devam edilmiştir. Önümüzdeki kazı sezonlarında kazılara devam edilmesi planlanılmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.