enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2667
EURO
35,0710
ALTIN
2.465,83
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C

İş Yaşamında Molaların Önemi

‘Zaten işe odaklanmak çok zorken nereden çıktı mola vermek’ demeyin. Önemli. Hatta mola vermek o kadar önemli ki belki çalışmanın kendisinden bile önemli olabiliyor bazen. Nasıl olur demeyin. Yazıya buyurun.

İş Yaşamında Molaların Önemi
22.11.2018
A+
A-

Çok önemli bir proje üzerindesiniz, zamanınız tamamen tükenmiş değil ama verimli kullanılmaya ihtiyacı var. Saatlerdir oturuyorsunuz ve vücudunuz kirpik diplerine kadar gerilmiş. Tam o anda durun. Evet evet tam o anda. Durun!

Yaptığınız İşten Bir Süreliğine Uzaklaşın

 

Kapatın gözlerinizi, derin bir nefes alın ve kalkın o masadan. Her ne yapıyorsanız bırakın ve kalkın. Kocaman derin bir nefes alırken gerinin. Ne kadar da yormuşsunuz bedeninizi, kemikleriniz ne kadar da sıkışmış, baskı altındalar hepsi. Rahat bırakın.

Pencereyi Açın

Siz bilmem kaç saattir o sıkıcı bilgisayar ekranından başka bir şey görmüyor olabilirsiniz. Ama dışarıda mevsimin getirdiği mükemmel bir hava var.

“Ama biz kışın ortasındayız, her yer yağmur çamur”!

Olsun. En azından gerçek görüntüler var dışarıda. Gözlerinizin alabileceği kadar gökyüzüne bakın. 30 santimlik bir mesafe vardı bilgisayarla arasında. Doya doya seyretsin etrafını.

Dışarıya Çıkın

Pencere yeterli gelmemiş olabilir dışarıya çıkın. Aramak için söz verdiğiniz bir arkadaşınız vardı, arayamadınız iş güç vardı hep. Onu arayın. Belki onun da bir molaya ihtiyacı vardır. Dağ manzarası, şehir manzarası hiç fark etmez. İkinizin de 1 fincan kahve eşliğinde konuşacakları olmalı.

Kendinize Kulak Verin

 

Yaptığınız iş bölünmesin diye su içmeye kalkmadınız, karnınız acıktı ertelediniz. Siz işi bitirmeye odaklanmaya çalışıyorsunuz ama bedeniniz sizinle değil. Öncelik sizsiniz.

Arayın, Sorun, Gülün

Uzaklarda değer verdiğiniz kişiler vardır. Bir yerlerde sizi düşünen insanlar var. Sizi o kadar çok merak ediyorlar ki enerjileri çalışmanızı engelliyor. Arayın onları. İyi olduğunuzu söyleyin. İletişimi koparmayın. Gülerek kapansın telefonlar.

Fark edin

Moladan döndüğünüzde fikirler kafanızda dört dönüyor olacak. Yaptığınız işi tanıyamayacaksınız. Nasıl da yanlış gidiyormuş meğer! Neyse ki doğru zamanda mola verdiniz de farkına varabildiniz. Artık daha berrak düşüncelerle iki kat enerjiyle devam edebilirsiniz.

İş yapmak , iş yetiştirmek tabi ki çok önemli. Ama her şeyin başında siz varsınız unutmayın. Bütün işlerin peşinde koşmak zorunda olabilirsiniz. Kendinize dinlenmek için fırsat verin. Siz değerlisiniz 🙂

 

 

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.