enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

İzmir’den Denizli’ye Ödülle Döndüler

Sosyal kooperatif projesinin tanıtımı amacıyla İzmir’de düzenlenen “Sosyal Kooperatif Hackathon” inovasyon yarışmasında Denizlili girişimciler ödül ile döndü.

İzmir’den Denizli’ye Ödülle Döndüler
14.10.2018
A+
A-

Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni Denizli’de

Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde sosyal kooperatif modelinin tanıtılması, farkındalık oluşturulması ve desteklenmesi amacıyla başlatılan “Sosyal Kooperatifçilik Tanıtım, Eğitim, Geliştirme ve Uygulama Projesi” ile  ‘Sosyal Kooperatifler Eğitim ve Tanıtım Treni’ İzmir’deydi.

Hackathon Yarışması’na Türkiye’nin dört bir yanından yoğun katılım gösterildi. 27 yaş sınırı olan yarışmaya mühendis, yönetici gibi pek çok katılımcı vardı. Katılımcılar arasında ise, en çok dikkat çeken ekip  13 yaşında bir kolejde eğitim gören Denizlili Alper Arda İpek ve Alperen Cebe oldu.

ÖZEL JÜRİ ÖDÜLÜ İLE DÖNDÜLER

Alper Arda İpek ve Alperen Cebe, mültecilere iş bulma olanağı sağlayan dijital kooperatif fikri ile bağımsız jüriye sunumunlarını yaptılar. Büyük beğeni toplayan sunum, Özel Jüri Ödülü’ne layık görüldü.

“GELECEKTE BİLİM İNSANI OLMAK İSTİYORUM”

Sosyal Kooperatif Hackathon’unun kendileri için büyük bir tecrübe olduğu belirten Alperen Cebe, “Uzun zamandır böyle bir yarışmaya katılmak istiyorduk. Habitat’ın da bununla ilgili haberini gördük ve okulumuzun desteği ile yarışmaya gittik. Verilen seminerlerden bir sürü şey öğrendim. Her şeyden önce bu yarışma büyük bir tecrübe oldu. Büyük yaştaki insanlarla yarışmanın heyecanını tatmış oldum. Mültecilere yönelik çok güzel bir kooperatif planı yaptık ve özel jüri ödülünü almayı başardık. Bu başarıdan dolayı çok mutluyum.” İleride bilim insanı olmak istediği belirten Cebe, “İnsanlar için yararlı çalışmalar yaparak onların hayatına katkıda bulunmak istiyorum.” dedi.

 “MÜLTECİLER FİKRİMİZLE İŞ BULACAK”

Yenilikçi yarışmalara katılmalarının büyük bir heyecan olduğunu belirten Alper Arda İpek, “Bu tür yenilikçi yarışmalara katılmak bizi heyecanlandırıyor. Hackathon Yarışması’ndaki kooperatif fikrimizin amacı mültecilere iş fırsatı sağlamak ve mülteciler için iş bulma sitesi kurmaktı. Bunun için 48 saatimiz vardı ve bu saatler içinde hem web sitemizi kodladık hem de sunumumuzu hazırladık. Etkinlik güzel ve eğiticiydi. İş planı yapmayı öğrendim. Etkinlikte çok çeşitli mesleklerden abilerle ve ablalarla tanıştım. İş fikri ortaya koyduk ve sunumunu yaptık. Yarışma süreci çok zevkli geçti ve bu başarıdan dolayı çok mutluyum. İleride Teknoloji Mühendisi olmak istiyorum.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.