enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2193
EURO
35,0462
ALTIN
2.468,83
BIST
10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Parçalı Bulutlu
33°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Parçalı Bulutlu
33°C

Kışa Girerken Sağlığımızı Nasıl Koruyabiliriz?

Sonbahar mevsimi kış soğuklarına geçerken tampon vazifesi görür. Siz de bu arada kendinizi ve yaşantınızı kışa hazırlamaya çalışırsınız. Ev için konuşacak olursak salça yaparsınız, turşu kurarsınız. Güzelliğiniz hakkında konuşacak olursak saç maskeleri ve yüz maskeleri yaparsınız. Peki  “Kışa Girerken Sağlığımızı Nasıl Koruyabiliriz?” İşte bu soruya cevap bulamıyor ve kara kara düşünüyorsanız tam size göre bir içerik hazırladık. Keyifli Okumalar 🙂

Kışa Girerken Sağlığımızı Nasıl Koruyabiliriz?
18.11.2018
A+
A-

Gerçekçi Olun

Artık marketlerde arayıp da bulamayacağınız hiçbir besin yok evet. Ama her şeyi mevsiminde tüketmek kendinize yapacağınız en büyük iyilik olabilir. Sıcacık mevsimler ve onların getirdiği meyveler sebzeler hep geride kaldı. Yaz meyvelerine ve sebzelerine ara vermek en doğrusu. Havuç, pırasa, karnabahar, ıspanak gibi gıdaları haşlama olarak ve bol limonlu tüketmeyi deneyin. Seveceksiniz

Termosla Gezin

Evden çok erken saatlerde çıkıyor olabilirsiniz. Siz hazırlanmaya başlamadan önce çaydanlıkta suyu kaynamaya bırakın. Evden çıkmadan termosunuza doldurun. Bu sayede her daim yanınızda duran bitki çaylarınızı içmek çok daha kolay olacaktır. Ayrıca o kadar güzel görünüyorlar ki. Sizi yansıtan bir termosu yanınızdan ayırmak istemeyeceksiniz.

Kıyafet Seçimi

Bu soğuk kış günlerinde doğayla yakın tonları giyinmek sizi rahat ettirecektir. Toprak tonlarını ve pastel renklerini kullanarak daha sıcak ve güvende hissedebilirsiniz. Kış modasıyla ilgili bu içeriğe göz atabilirsiniz.

Hareketsiz Kalmayın

Gün boyu masa başında ders çalışarak ya da ofis işlerinden başınızı kaldırmayarak bir gün geçirmeyin. Kendinize hareket alanı yaratın. Yaptığınız yapmakta olduğunuz aktiviteler programlar varsa havaların soğumasını bahane ederek onlardan uzaklaşmayın. Kalın giyinerek ve kendinizi havalara hazırlayarak kaldığınız yerden hareketli yaşamınıza devam edin. Böylelikle üşümek ve üşenmek aklınıza gelmeyecektir.

Baharatlara Merhaba

Eminiz ki yemekleriniz çok lezzetli oluyordur. Onları daha da lezzetli hale getirmek için baharatlara ağırlık vermeye ne dersiniz? Baharatların insan vücuduna faydaları saymakla bitmez. Nane, zencefil ve kekik gibi antioksidan bakımından zengin baharatlara mutfaklarınızda yer açın.

Öğün Atlamayın

Ne kadar yoğun olursanız olun öğün atlamayın. Vücudunuzdan gelen isteklere cevap vermek zorundasınız. Aksi halde vücut direnciniz düşer ve hastalıklara davetiye çıkarırsınız. Mikroplara geçit vermemek için öğünlerinizi vaktinde ve sağlıklı şekilde almaya özen gösterin.

Ev Salçası Rehberi için buraya

Kışlık Konserve için buraya

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.