enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Kızının Sağlığı İçin Mücadele Ediyor

Lösemi hastalığıyla mücadele eden 16 yaşındaki Pınar, iyileşmeyi dört gözle beklerken internetten öğrendiği origamilerle çiçekler yaparak zamanını geçiriyor. Annesi ise onun yanından hiç ayrılmıyor.

Kızının Sağlığı İçin Mücadele Ediyor
A+
A-

16 yaşındaki Pınar Eriş, yıllardır lösemi hastalığıyla mücadele ediyor. Denizli’nin Haytabey Köyü’nden geçirdiği hastalık sebebiyle İzmir’e gelmek durumunda kalan ve 2016 yılından beri Ege Üniversitesi KİTVAK Konukevi’nde kalan anne ve kızı memleketlerini çok özlediklerini belirterek bir an önce iyileşerek Denizli’ye dönmek istediklerini dile getirdi.

NAKİLDEN SONRA İYİLEŞEMEDİ

Küçük yaşlardan itibaren lösemi hastalığının bir türevi olan Miyelodisplastik Sendrom (MDS) ile savaşan Pınar Eriş, hayatta kalma mücadelesi veriyor. Fakat 4 Kasım 2016’da ablasından ilik nakli olan Pınar’ın iyileşme süreci bir türlü başlayamadı. Nakilin yan etkisi olarak bağırsaklarında çıkan bir hastalıkla daha savaşan ve özel mamalarla beslenmek durumunda olan genç Pınar’ı annesi Gülizar Özkan, asla yalnız bırakmıyor. Nakil olduktan sonra sık sık bağırsak problemi yaşayan Pınar ve annesi Gülizar Özkan, doktor kontrollerinde durumun daha da ciddi olduğunu öğrendi ve Pınar tekrardan hastaneye yatırıldı. Bağırsakları dışarı alınmak zorunda kalan ve yediklerini vücudunda tutamayan Pınar’ın tek hayali ise iki sene içerisinde eski yaşantınsa geri dönebilmek. Tedavinin olumlu gitmesi durumunda iki sene sonrasında eski haline döneceğini belirten doktorlar, Pınar için ellerinden geleni yapıyor.

ORİGAMİ YAPIYOR

Hastalığından dolayı eğitim hayatına devam edemeyen Pınar, günlerini hastane odasında geçirdiğinden can sıkıntısına çare olarak internetten izleyerek öğrendiği origamilerden çiçekler yaparak zamanını değerlendiriyor. Onlardan buzdolapları için süslemeler yapıyor. Bir kağıt katlama sanatı olan origamiyi çok sevdiğini ve zevk alarak bu süslemeleri yaptığını söyleyen Pınar’ın en çok zaman ayırdığı aktivitesi kağıttan süslemeler ve minyatürler yapmak.

TEK BAŞINA MÜCADELE

Kızını bir an olsun yalnız bırakmayan 41 yaşındaki anne Gülizar Özkan, henüz Pınar doğmadan önce eşinden ayrılmış ve tek başına kızına bakabilmek için ayakta kalmaya çalışıyor. Her şeyi kendi çabalarıyla ve ailesinin küçük destekleriyle karşılayan, hiçbir devlet yardımı almayan anne Gülizar Özkan, “Kızım için her şeyi yaparım, o benim küçük kızım tek isteğim onun iyileşmesi” diye konuştu. Bazı zamanlar Pınar kendisini kötü hissettiğinde su içmek için bile kendisine ihtiyacı olduğunu belirten anne Özkan, kızının yanından hiç ayrılmıyor. Burada kalacak bir evleri olmadığı için KİTVAK Konukevi’nde misafir edilen anne Özkan, Denizli’ye döndüklerinde Pınar’ın hijyenik bir ortamda kalması gerektiğini fakat oradaki evlerinin fareler tarafından basıldığını da annesinden öğrendiğini sözlerine ekledi. Ayda bir kontrolleri devam eden Pınar’ın geri döndüklerine temiz ve mikroplardan uzak kalması için kiralık ev bulmak zorunda olduklarını söyleyen anne, ilerleyen zamanlarda ne yapacaklarını kendisinin de bilmediğini söyledi.

Haber: Burcu Yanar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.