enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2066
EURO
35,0325
ALTIN
2.532,07
BIST
10.717,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
33°C
Denizli
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
28°C

Mimarlar Odası ve Denizli Barosu’ndan Anlamlı Etkinlik

15.09.2018
A+
A-

15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Denizli’de her vatandaşa örnek olacak bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan küçük yaştaki çocukların verdiği mesajlar büyük takdir topladı.

Çamlık mesirelik alanında bugün düzenlenen 15 Eylül Dünya Temizlik Günü etkinliğine Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont ve Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan’ın öncülük etti. Etkinliğe küçük yaştaki çok sayıda çocuk ve vatandaşlar katıldı.

Etkinlik öncesi demeçler veren Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont ve Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan çevre temizliğinin çocuklara güzel bir gelecek için ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Etkinliğin minik katılımcıları ise kameralara ‘Temiz dünya için buradayız’ mesajı verdi.

”Vatandaşlara sesimizi duyuralım istedik”

Etkinlikte konuşan Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Mehmet Serdar Alayont insanlarımızın çevre temizliğine önem vermesi gerektiğini belirterek,”15 Eylül dünyada çöp toplama yani dünya temizlik etkinliği olarak kutlanıyor. Mimarlar Odası olarak Denizli Barosu ile birlikte biz de bugün bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Amacımız burada bir farkındalık yaratmak. Bölge olarak da Çamlık mesirelik alanını seçtik. Bu bölge insanlara tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. Maalesef burada çöplerin bir kısmı toplanamıyor. Buradaki personel yetersiz kalıyor. Biz de elimizden geldiğince işin ucundan tutalım, vatandaşlara sesimizi duyuralım istedik.”dedi.

”Yerlere çöp atmak eğitimsizlikten kaynaklanıyor”

Toplumda çevre temizliğine dair eksiklik olduğunu belirten Alayont, etkinliğe katılan minik çocukların küçüklükten eğitim almaları gerektiğini belirterek,”Aslında çöp toplamak zorunda kalmamalıyız. İnsanlar çöplerini keşke bırakmasa. Ama maalesef toplumsal olarak böyle bir eksikliğimiz var. Çöpleri yerlere atılması eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Çocuklarımızın bu etkinlikte olması bu eğitimi küçük yaştan itibaren vermemiz gerektiği. Umarım bu durum ülkenin geneline yayılır ve insanlar duyarlı olurlar.”dedi.

”Herkes doğaya her gün yeni bir değer katacak çalışmanın içerisinde olmalı”

Etkinliğe katılan Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan,” Bütün insanlarımız bugün burada bulunan çocuklarımız kadar duyarlı olmalı. Hepimiz yakından takip ediyoruz. Dünya’nın birçok bölgesinde, denizler başta olmak üzere yaşam alanları kirletiliyor. Maalesef bu yaşam alanlarındaki kirlilik ekosisteme yayılmakta. Bizim kendi açımızdan yapacağımız çok şey var. Bu çocuklarımızın geleceğine yönelik bir sorumluluktur. O yüzden herkes ama herkes kendi çöpünü temizlemeyi bir kenara bırakın, doğaya her gün yeni bir değer katacak çalışmanın içerisinde olmalı” sözleriyle temiz bir dünya için insanoğluna düşen görevini hatırlattı.

Alayont ve İlhan’ın açıklamalarının ardından Çamlık mesirelik alanında çöp toplamaya başlandı. Özellikle miniklerin etkinlikteki özverisi takdir topladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.