enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5073
EURO
34,8975
ALTIN
2.433,11
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
23°C

Nilüferler Süleymanlı Yayla Gölünün güzelliğine güzellik kattı

Denizli Buldan’ın 1150 rakımlı Süleymanlı Yayla Gölünde açan nilüfer çiçekleri, gölün güzelliklerine güzellik katıyor.

Nilüferler Süleymanlı Yayla Gölünün güzelliğine güzellik kattı
01.07.2023
A+
A-

Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilen Süleymanlı Yayla Gölü, nilüferlerin çiçek açmasıyla farklı bir güzelliğe kavuştu. Barındırdığı 182 çeşit kuş türünden dolayı ‘Kuş Cenneti’ olarak bilinen ve yabani tavşan, oklu kirpi, yeşilbaş ördek, sakar meke gibi hayvanların yanı sıra ikisi endemik olmak üzere 95 çeşit bitkisi olan Süleymanlı Yayla Gölü’nde çiçek açan nilüferler muhteşem bir manzarayı ortaya çıktı. Yağışların ardından gözle görünür doluluğa ulaşan göldeki manzara, başta doğaseverler ve fotoğrafçılar olmak üzere ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Her yıl nilüferleri görmeye geliyor
Her yıl bu dönemlerde Sarıgöl’den Buldan Yayla Gölüne gelerek nilüferlerin ve manzaranın muhteşemliğini görmeye geldiğini dile getiren Ferhat Ertan, “Burada doğanın enfes görüntülerini seyrediyoruz. Nilüferleri ve manzarayı cep telefonlarımızla resimlerini çekiyoruz. Buraya sık sık geliyoruz. Herkesin buraya gelip ailesiyle bu manzaraları görmesini isterim. Eksiklikleri olmasına rağmen burası adeta bir cennet. Umarım en kısa zamanda tamamlanır. Herkesin temiz hava alıp bol oksijeni alarak evlerine dönmelerini tavsiye ederim” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.