enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3450
EURO
34,8014
ALTIN
2.390,27
BIST
10.235,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Otizmli Çocuklar İçin Seferber Oldular

Denizli Otizm Derneği’nin davetiyle DOÇEM’e (Dentaş Özel Eğitim Uygulama Merkezi) gelen Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve ekibi, okuldaki öğrencilere ve ailelerine, ağız ve diş sağlığı eğitimi verdi. Muayeneleri yapılan 90 çocuğa koruyucu ve acil diş hekimliği hizmetleri (dolgu, çekim ve diş temizliği) sunuldu.

Otizmli Çocuklar İçin Seferber Oldular
17.11.2018
A+
A-

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, diş tedavisini engelli ve yoksul hastaların ayağına götürmeye devam ediyor. Seyyar kliniklerle, diş hekimleri ve gönüllülerden oluşan bir ekiple bugüne kadar Türkiye içinde yaklaşık 100 bin kilometre yol yapan Sabah, 85 binin üzerinde engelli ve yatılı ilköğretim bölge okulu çocuğunun diş tarama ve tedavisini gerçekleştirdi. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 1977 yılında mezun olduktan sonra Almanya’da engelli çocukların diş tedavileri konusunda çalışan Sabah, engelli çocuklara yönelik diş bakımı ve tedavi hizmetlerini, 2001 yılında meslektaşlarıyla kurduğu, Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği çatısı altında sürdürüyor. İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü,  İzmir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Katip Çelebi Diş Hekimliği Fakültesi ve Ege Diş Hekimliği Fakültesi ortak protokolü kapsamında çalışmalar devam ediyor.

HER TÜRLÜ DİŞ TEDAVİLERİ YAPILABİLİYOR

Hastaların ağız ve diş muayenelerini yapmak için tam donanımlı seyyar diş hekimliği üniteleri geliştirdiklerini ifade eden Ertuğrul Sabah, ‘’Modern bir diş tedavi merkezinde bulunması gereken ekipmana sahibiz. Gezici tedavi ünitemizle dolgu, diş çekimi, diş temizliği ve basit cerrahi müdahaleler de yapabiliriz. Bütün faaliyetlerimizi gönüllülerimizle birlikte ücretsiz olarak gerçekleştiriyoruz. Bugün Denizli DOÇEM’de bulunan 90 çocuğumuzun diş bakımı ve tedavisini gerçekleştirdik. Yarın da 10:00-17:00 saatleri arasında  bütün engelli çocuklarımıza bakmaya devam edeceğiz.”

EŞSİZ BİR FIRSAT

 

Ertuğrul hoca ve ekibinin DOÇEM’e gelmesinin kendileri için çok büyük bir fırsat olduğunu dile getiren otizmli çocuk anneleri hem tarama hem de tedavi yapıldığı ve bu hizmet kendi okullarında sunulduğu için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Hastanelerde sıra bekleme, randevu alma vb. konularda sıkıntı yaşadıklarını ifade eden anneler, bu olanağı sağlayan yöneticilere de teşekkür ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.