enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı! İşte Oy Kullanmak için Yapılması Gerekenler

31 Mart 2019’da gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimler için hazırlanan seçmen listeleri bbu gün muhtarlıklarda askıya çıktı.

Seçmen Listeleri Askıya Çıktı! İşte Oy Kullanmak için Yapılması Gerekenler
04.01.2019
A+
A-

Yüksek Seçim Kurulu tarafından 31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Yerel Seçimler için hazırlanan seçmen listeleri bu gün muhtarlıklarda askıya çıktı. 17 Ocak’a kadar askıda kalan seçmen listelerini vatandaşların kontrol ederek, herhangi bir problemde muhtar ve Yüksek Seçim Kurulu il müdürlüklerine başvurması gerekecek.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK İSTEYEN SEÇMENLERİN YAPMASI GEREKENLER

31 Mart’ta gerçekleşecek olan Yerel Seçimler için seçim takvimi işletmeye başlayan YSK, Oy kullanma koşullarını da açıkladı. Buna göre ilk olarak asres değişikliğinde bulunmak isteyen seçmenlerin, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvurarak nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim etmeleri gerekiyor.

ÖĞRENCİLER BULUNDUKLARI İLLERDEN OY KULLANABİLECEK

Öğrencilikleri devam eden seçmenlik yetkinliği kazanmış kişilerin ise okudukları okul, kaldıkları yurt veya ikamet ettikleri başka bir yer varsa bununla ilgili belgeleri ilgili nüfus müdürülüklerine bizzat başvurarak okudukları illerde oylarını kullanabilecek.

GÖRME VE ORTOPEDİK ENGELLİLER İÇİN AYRICALIK

YSK tarafından alınan karara göre, görme ve ortopedik engeli bulunan vatandaşlar oy kullanacakları okulun giriş katında oy kullabilecek. 75 yaş üzeri vatandaşların da aile bireyleri ile sandık alanına gelerek oy kullanması sağlanacak. Seçmenin engelli olarak kayıtlı olup olmadığını e-devlet’ten ya da YSK’nın seçmen sorgulama panelinden sorgulayabilecek.

YATAĞA BAĞIMLI SEÇMENLER EVDE OY KULLANABİLECEK

Hastalığı veya engeli olan vatandaşlar için ise 17 Ocak 2019 tarihine kadar ‘Engeli veya hastalığı nedeniyle yatağa bağımlı olduğu’ibaresinin bulunduğu sağlık raporu ile birlikte YSK’nın resmi sitesinden temin edilecek Seyyar Sandık Kurulu Talep Formu’nu doldurup yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına ya da ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere bağlı bulundukları muhtarlığa teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabilecek.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN SEÇİM GENELGESİ

Mahalli İdareler Genel Seçimlerine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin, Anayasa’nın 79’uncu maddesinde öngörülen “seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü” ilkesine yaraşır bir şekilde gerçekleştirilebilmesini teminen Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ile il ve ilçe seçim kurullarının bu kapsamdaki çalışmalarına, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca da her türlü iş gücü, araç ve diğer malzeme desteği verilmesinin önemli olduğu vurgulanan genelgede, şu ifadelere yer verildi:

“Bu itibarla 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin başarıyla gerçekleştirilerek, millet iradesinin sandığa sağlıklı olarak yansıması amacıyla, özellikle ilçe seçim kurullarına yer, araç tahsisi, bilgisayar, yazıcı, kesintisiz güç kaynağı, jeneratör gibi ihtiyaçlar ile bunları kullanabilen nitelikli iş gücü takviyesinin tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca herhangi bir aksamaya meydan verilmeden karşılanması konusunda başta mülki idare amirleri olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşları, banka yöneticileri ile güvenlik güçlerinin amirleri tarafından gereken tüm önlemler alınacak ve bu hususta azami gayret ve duyarlılık gösterilecektir.”

denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.