enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2751
EURO
36,9635
ALTIN
3.001,68
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Çarşamba Açık
24°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C

Zeytin Yaylasına Dikkat Çektiler

Zeytin Yaylasına Dikkat Çektiler
12.09.2018
A+
A-

Geçtiğimiz günlerde Denizli kamuoyunun yakından takip ettiği zeytin yaylasındaki doğal suyun Orman Bölge Müdürlüğü tarafından kapatılmasına yönelik Yeşil Sol Parti Denizli Eş Sözcüsü Şenol Akyol tepki gösterdi.

Akyol’un yazılı yayımladığı basın açıklamasında, “Zeytin yaylasına sahip çıkıyoruz” dedi. İşte Akyol’un basın açıklaması;

“Son günlerde medya gündemini meşgul eden zeytin yaylasındaki doğal suyun Orman Bölge Müdürlüğü bahçesindeki çimleri sulama, süs çeşmelerine su verme amacıyla 14 km kapalı şekilde getirilmesi su yolundaki ve kaynağındaki canlıları ve tabiatı ciddi bir şekilde etkileyecektir. Biz de Yeşil Sol Parti olarak su kaynaklarının kurutulmasına ,doğanın talanına, ekolojik dengenin bozulmasına karşı çıkıyoruz.

Aynı zamanda bu bölge 1. Derece sit alanı olmasından kaynaklı da korunmaya değer bir bölgedir.Bölgeye yakın mahalle muhtarlarının ve STK’ların vermiş olduğu tepkileri haklı görerekbizde bu tepkileri destekliyoruz.

Son dönemde doğaya yapılan saldırılar hukuka rağmen artarak devam etmektedir. Menderes nehrinin hali , Dalaman çayının hali ortadadır.Taş ocaklarıyla doğal çevre ve denge giderek bozulmaktadır.

Su yoksa , temiz hava yoksa, temiz çevre yoksa yaşam da yok. Tercihimizi yaşamdan yana göstererek mücadelemize devamedeceğiz.Yetkililerden bu yıkım projesiniderhal sonlandırmalarını ve suyun tekrar kendi doğasına bırakılmasını istiyoruz”

ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.