enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Bitmeyen Yol Çalışması Vatandaşı Bezdirdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Merkezefendi ilçesinde gerçekleştirdiği yol yapım çalışması gerekli ilgiyi görmeyince mahallelinin kabusu haline dönüştü.

Bitmeyen Yol Çalışması Vatandaşı Bezdirdi
04.10.2018
A+
A-

Denizli’nin Merkezefendi ilçesinde bulunan Mehmet Gazi Caddesi’nde, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilen yol yapım çalışmaları mahallenin kabusu oldu. Yol yapım çalışmasının aylar önce başlatıldığı ancak çok ciddi bir gelişme kaydedemedi. Bu durum zaman içerisinde mahallenin mağduriyetini ortaya çıkardı. Mahallelinin, “Yapmayacaklar neden kazdılar” diyerek gerekli bir çok yere müracat ettiklerini ancak kendilerine bekledikleri ilginin gösterilmediği öne sürüldü.

Yaklaşık 3 aydır devam eden yol çalışmalarının bir tülü tamamlanamadı ve kazılan yolların bir türlü kapatılmaması nedeniyle caddede araçlar geçmekte güçlük çekiyor, çıkan tozdan da mahalleli büyük sıkıntı yaşıyor. Park edilen araçların üstleri bembeyaz tozlarla kaplandığı caddede, vatandaşlar evlerinin camlarını açamıyor, balkonlarına da perde takıp tozdan korunmaya çalışıyor. Vatandaşlar, aralarında astım hastalarının, nefes darlığı çekenlerin bulunduğunu ve bu tozlu ortamda hastalıklarının daha da ilerlediğini belirtti.

ESNAFIN İŞLERİNİ ETKİLEDİ

Cadde üzerinde dükkanı bulunan esnaflar ise yapımı tamamlanmayan yol ve kaldırımların en çok kendilerini etkilediğini söyledi. Caddedeki yollar bozuk olduğu için kimsenin alışveriş için buraya uğramadığını, işlerinin her geçen gün kötüye gittiğini aktaran cadde esnafı, belediyenin duruma bir an önce el atması gerektiğini söyledi. Yolların yanı sıra kaldırımların da kazılıp tekrar düzeltilmediği caddede vatandaşlar, kaldırımları kullanamadığı için araçların geçtiği tozlu yoldan geçmek zorunda kalıyor. Araçların geçmekte güçlük çektiği yolların ortasındaki rögar kapakları ise araçlar için büyük bir tehlike oluşturuyor. Cadde esnafı vatandaşların dükkanlarına girebilmeleri için kendi imkanlarıyla yol ile dükkanları arasına adeta bir taş köprüyü andıran yollar yapıyor.

TEPKİLER SONRASI BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA

Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, yol yapım işlerinde, şantiyelerinde bu tür sıkıntıların olabileceğini kaydederek, “Çalışmalarımıza bugün itibari ile başlıyoruz ve en yakın sürede bitirilecek. Bugün itibariyle ekiplerimize bölgeye giderek gerekli çalışmalarını başlatıyorlar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.