enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4470
EURO
34,7535
ALTIN
2.440,85
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Hafif Yağmurlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

30 Dakikada Mutlu Olmanın 5 Adımda Formülü

Koronavirüs nedeniyle hepimiz stresli, yorucu zamanlar geçiriyoruz. Sokağa çıkma yasakları bir yanda, normal zamanlardaki hiçbir aktivitemizi gönül rahatlığıyla yapamıyoruz. Bu da uzun vadede hepimizi ruhsal olarak yoruyor. Peki sadece yarım saatte küçük değişimlerle mutlu olabileceğinizi biliyor musunuz? İşte 30 dakikada mutlu olmanın 5 adımlık formülü

30 Dakikada Mutlu Olmanın 5 Adımda Formülü
04.02.2021
A+
A-

Yaklaşık 1 yıldır süren bu pandemi süreci depresyon eğilimi yaratırken, antidepresan kullanımlarını da arttırdı. Peki bu depresyonlu ruh halinden kurtulmak için ne yapmalı? Amerikalı ekonomi proferörü Ashley Whillans konuyla ilgili olarak yalnızca 30 dakikada daha mutlu olmanın ve stressiz bir hayata kavuşabileceğimizi söylüyor. Whillans, yaptığı araştırmada “zamana öncelik veren insanların paraya öncelik veren insanlardan daha fazla mutlu olduğunu defalarca tespit ettik” diyor. Yapılabilecek küçük stratejilerle hayatı düzene koymak, kaostan kurtulmaya; dolayısıyla da daha az stresli bir hayata geçmenin ilk adımı. Kendimize daha fazla zaman ayırabileceğimizi de ekleyen Whillans “herhangi bir ücreti olmayan bu küçük stratejiler hepimizin daha mutlu, daha anlamlı ve daha az stresli yaşam yaşamasına yardımcı olabilir” diyor.

İşte 30 Dakikada Mutlu Olmanın 5 Adımda Formülü

İşlerinizi Organize Edin (5 Dakika)

Yapılan araştırmalara göre çalışan insanları en çok strese sokan faktörlerden biri iş hayatı. Bunun en temelinde de çalışma saatleri içindeki koşturmaca yatıyor. Bu nedenle daha mutlu ve stressiz bir hayata geçmenin ilk adımı hayatınızı organize etmeye başlamaktan geçiyor. Üstelik bir sonraki gün için yapacağınız şeyleri sıralamak yalnızca 5 dakikanızı alacaktır.

Önemli birine mesaj atın (10 Dakika)

Uzun zamandır görüşmediğiniz, konuşmadığınız ama değer verdiğiniz insanlarla yeniden iletişim kurmak anlık mutluluk yakalayacağınız anlardan biri olabilir.

Yalnızca birkaç dakikanızı ayırarak uzun zamandır arayamadım dediğiniz o kişileri arayabilir, mesaj atabilir, komik gördüğünüz video veya fotoğrafları gönderebilirsiniz.

Deneyimlerin ve yaşanan anıların faydalarından biri onları hatırlayarak yeniden yaşamaktır.

Tatil günlerini planlayın (5 Dakika)

Whillans, “Kaç gün tatiliniz olduğunu bilmek ve o zaman ne yapacağınızı düşünmek” insanları mutlu eder diyor. Gerçekten de bizce öyle. Hafta sonu, yıllık izniniz ya da bayramlarda kullanabileceğiniz günleri düşünerek planlama yapabilirsiniz. Tatilde neler yapacağınıza görsel olarak bakmak ve planlamak mutluluğunuzu arttıracaktır. Denemeye değer 🙂

Whillans, “İşten uzaklaşmak mutluluğu artırıyor ve stresi azaltıyor. Bu da insanları ücretsiz bir şekilde mutlu etme yollarından bir tanesi” diyor.

Rahatlatıcı doğa videoları izleyin (10 Dakika)

2017’de yapılan araştırmada BBC’nin yaban hayatıyla ilgili bir dizisi olan “Planet Earth II”yi izleyen kişilerin memnuniyet, neşe, eğlence ve merak hislerinde artış hissetti. Araştırmaların sonucunda doğa videoları izleyerek uzaklaşmak öfke, stres ve yorgunluk gibi olumsuz duygulardan uzaklaşmaya yardımcı oluyor.”

Günlük tutun ve ona bir şeyler yazın (10 Dakika)

Günlük tutmak mutluluğu arttırır. Rochester Üniversitesi’nde yapılan araştırmalara göre günlük tutmak, “duygularınızın kontrolünü ele geçirmenin” bir yolu olduğu için, kaygıyı yönetmeye, stresi azaltmaya ve depresyonla başa çıkmaya yardımcı oluyor.

Günlük tutmak ayrıca sorunlarınıza öncelik vermenize de yardımcı olacaktır. Günlük tutarken, duygusal tetikleyicilerinizi bularak, olumsuz düşüncelerinizi ortaya çıkartmış olursunuz. Bu da kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olacak etkenlerden biridir.

Son olarak Harvard ekonomi profesörü Ashley Whillans, “Zamana öncelik vermek, çoğu insanın beklediğinden daha fazla mutlulukla ilgilidir. Zaman ve mutluluk üzerinde daha fazla kontrole sahip olmak için ille de işimizi bırakmak veya farklı bir şehre taşınmak gibi önemli yaşam kararları gerekmez” diyor.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir;

Bilimsel Olarak Kanıtlandı! İşte Mutluluk Veren Yiyecekler…

Sağlıklı Beslenme | Mutluluk ve Enerji Veren Besinler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.