enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3004
EURO
34,8381
ALTIN
2.414,17
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Zuckerberg’ten Twitter’a rakip!

Meta şirketi, bu ayın sonlarında hizmete girmesi beklenen Threads adlı Twitter benzeri bir uygulamayı kullanıcılara sunuyor. Uygulama, App Store’da indirmeye sunulmuş durumda ve “Project 92″ veya “Barcelona” kod adlarıyla anılıyor. Ancak, platfromda yerini alan uygulama Perşembe gününe dek kullanıma açılmayacak.
Instagram’ın bir yan uygulaması olarak hizmete sunulacak olan metin tabanlı paylaşım uygulaması Threads, Meta hesaplar merkezine bağlı olacak ve kullanıcılar var olan hesaplarını kullanabilecekler.
Sosyal medya uygulamasının, App Store’daki resmi listesine göre 6 Temmuz’da aktif hale gelmesi bekleniyor.

Zuckerberg’ten Twitter’a rakip!
05.07.2023
A+
A-

Meta şirketi uygulama için şu açıklamayı yayınladı :“Threads, bugün ilgilendiğiniz konulardan yarın trend olacak konulara kadar her şeyi tartışmak için toplulukların bir araya geldiği yerdir. İlgilendiğiniz şey ne olursa olsun, en sevdiğiniz içerik oluşturucuları ve aynı şeyleri seven diğerlerini takip edip onlarla doğrudan bağlantı kurabilir veya fikirlerinizi, fikirlerinizi ve yaratıcılığınızı dünyayla paylaşmak için kendinize ait sadık bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz.”


Elon Musk’tan Eleştiri Geldi


Twitter’ın yeni sahibi Elon Musk ve Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey, Threads’in pek çok kişinin sorun yaşayacağı bir yönünün altını çizdi; Threads’i indiren kullanıcılar, uygulama çok sayıda kişisel veri topladığı için pek çok gizlilik hakkından vazgeçmiş olacak. Threads, şu verilerin toplanabileceği ve kullanıcı kimliğiyle ilişkilendirilebileceği belirtiliyor: Sağlık ve fitness, finansal bilgiler, iletişim bilgileri, kullanıcı içeriği, tarama geçmişi, kullanım verileri, tanılamalar, satın almalar, konum, kişiler, arama geçmişi, tanımlayıcılar, hassas bilgiler ve diğer. Burada “diğer” kelimesinden ne kastediliyor bilinmiyor.
Zuckerberg ismi sıklıkla gizlilik ihlali konusunda anılırken bu açıklamalar oldukça dikkat çekici ancak dünyada en çok kullanılan sosyal platformlardan üçünü çatısı altında bulunduran Meta şirketi, gizlilik ve veri paylaşımı konusunda gözleri hep üstünde tutuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.