enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5389
EURO
34,9451
ALTIN
2.458,92
BIST
9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

777 yıllık Kaleiçi Çarşısı en zor günlerini geçiriyor

777 yıllık Kaleiçi Çarşısı en zor günlerini geçiriyor
15.04.2020
A+
A-

Denizli’de 777 yıllık geçmişe sahip Kaleiçi Çarşısı’nda esnaflar korona virüse yenildi. Tarihi yapıdaki esnaflar korona virüs tedbirleri nedeniyle boş kalan çarşıda büyük ekonomik sıkıntılar çekiyor.

Denizli’de 1243 ile 1250 yılları arasında kurrulduğu belirtilen içerisinde tekstil, ayakkabı, bakırcılık, demircilik, kuyumculuk ve el sanatları gibi ürünlerin satıldığı iş yerlerinin bulunduğu Kaleiçi Çarşısı en zor günlerini geçiriyor. Denizli’nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olma özelliğine sahip çarşı Çin’den tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de etkisini gösteren korona virüs salgınıyla mücadele eden Kaleiçi çarşısı esnafları salgına yenik düştü. Salgının yurt genelinde görülmeye başlaması ile birlikte yüz tutan mesleklerin olduğu çarşıda adeta hayat durdu. Çarşı içerisinde bulunan esnaflar dükkanlarını kapatmaya başladığını ve iş yerlerini açanlar ise hiç para kazanmadan akşam eve gittiklerini belirtti.

ESNAF ÇOK ETKİLENDİ

Türkiye’ye virüs yayılmadan önce Kaleiçi çarşısının işlerinin yavaşladığını belirten ve 30 yıldır bıçak imalatı yapan Hüseyin Yıldırım, “Virüsten sonra kimse kalmadı sokaklar bomboş gelen veya giden yok bizde dükkan kapalı kalmasın diye geliyoruz. Şu anda iş yok çok durgun, esnaf çok etkilendi belki fabrikada çalışanlar fazla etkilenmemiştir çünkü fabrikada çalışan işini bitirdiği zaman evine dönüyor. Çarşıya çıkmıyor kimse gelmiyor gerçekten sokağın durumdan da belli kimse yok” dedi.

ŞEFTE YAPMADAN GİDİYORLAR

Tekstil ve giyim sektörü ile uğraşan Soner Yıldız virüsün başladığı günden bu yana dükkanların kapanmaya başladığını belirtti. Yıldız, “Esnaflarımız şefte yapmadan gidiyor, zaten yarımız şu anda kapalı, yarısı da açık saat 12’de açıyoruz akşam 4 gibi kapatıp gidiyoruz. Bizi çok olumsuz etkiledi tam sezonun başlamasına yakın bir dönemdi tamamen bıçak gibi kesildi. Şu anda çarşımıza giren çıkan yok esnafımız şu anda maalesef bir aydır şefte yapmadan dükkana müşteri girmeden sadece açıp kapatıp gidiyoruz. Yaklaşık ilk açıklandığı günden bu yana bu şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.