enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1992
EURO
34,9946
ALTIN
2.514,85
BIST
10.705,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
33°C
Denizli
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
28°C

AK Partili Şahin Tin’den Denizli tahmini: 4 tamam, 5’e devam

AK Parti Denizli Milletvekili ve 28. dönem milletvekili adayı Şahin Tin, Egeyön TV’de Ahmet Deda’nın sorularını yanıtladı. Denizli için seçim iddiasını ortaya koyan Şahin Tin, “Bir önceki dönem çıkardığımız milletvekilinin bir ya da iki fazlasını hedefliyoruz. 4 tamam 5’e devam.” dedi.

AK Partili Şahin Tin’den Denizli tahmini: 4 tamam, 5’e devam
05.05.2023
A+
A-

Seçime günler kala Denizli’deki aktif çalışmasıyla dikkat çeken AK Parti Denizli Milletvekili ve 28. dönem milletvekili adayı Şahin Tin Egeyön TV’de Ahmet Deda’nın siyasetten ekonomiye, sanayiden teşviklere yönelik sorularına yanıt verdi.

İşte Şahin Tin röportajı:

Seçilecek yerde garanti olmanıza rağmen çok çalışıyorsunuz. Bir gününüz nasıl geçiyor?

“MİLLETİNİ VE DAVASINI SEVEN YORULMAZ”

Bizim hangi sırada olduğumuz önemli değil. Önemli olan davadır. Cumhurbaşkanımız, reisimizin bize verdiği güvenle en iyi şekilde onu temsil etmek görevimizdir. Milletini ve davasını seven yorulmaz. Sabah erken saatte kalkıp programlarımızı adım adım yapıyoruz. Esnaf, kahvehane, sivil toplum örgütleri, odalar, dernekler ve vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Gece saat 1-2 gibi ziyaretlerimiz biter.

Sizde bir sanayici olarak Denizli sanayisini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“DENİZLİ SANAYİSİ BÜYÜYOR VE GELİŞİYOR”

Bizim çalışma azmimiz iş hayatından gelmemizden kaynaklanıyor. İş dünyasında olan bir kişi yaptığı işi en iyi şekilde yapmakla görevlidir. Bir kişi en iyi yaparsa, daha sonra yaptığı işlerde de başarılı olur. Denizli sanayisi her geçen gün daha büyüyor ve gelişiyor. Çeşitlenme artıyor. En önemlisi ihracata dönük çalışma yapmasıdır.

Mermer sektörü Denizli’de makina sektörünün gelişmesini sağladı. DEMİOSB’ye isminizin verilmesi önerildi. İsminizin verildiği DEMİOSB ne zaman bitecek?

“DEMİOSB’DE 150 FABRİKA OLACAK, 10 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK”

Her sektör yanındaki dalların gelişmesin de sağlıyor. Mermer ve traverten sanayinde ihracatımız var. Bu makine sektörünü getirdi. Kabloculukta Türkiye’de önemli konumdayız. Gıdada, savunma sanayinde üretim yapıyoruz. Dünyayla rekabet edebilmesi, sanayicimizin ve KOBİ’lerimizin elini rahatlatmak için DEMİOSB’nin atıp arkadaşlarımız fabrikalarını orada büyütecekler. Orada 150’ye yakın fabrika ve imalathane olacak. 10 bin kişinin çalışacağı, ülkede parmakla gösterilen bir OSB kuracağız. İsim ile ilgili öneri MAKSİAD üyelerimizden Hilmi Konyalıoğlu’ndan geldi. Buna müteşebbis heyeti ve yönetim karar verecektir. Böyle bir şey düşünmelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. DEMİOSB için cumhurbaşkanımız acele kamulaştırma kararını derhal çıkardı. Cumhurbaşkanımız sanayici ve yatırımcıya her zaman çok önem verir. İki yıldır kamulaştırmadığımız arazileri kamulaştırdık ve haklarını verdik. Bu arazilerin değerine de komisyon karar verdi.

İstihdam yaratılıyor ama en büyük problemlerden biri barınma. Kiralar çok yüksek. O bölgede çalışanlarla ilgili toplu konut düşünülüyor mu?

“SOSYAL KONUTLAR YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanımız kiraları çok yüksek olduğunu söyledi. Yeniden sosyal konutlar yapacağız. O bölgede çalışanlarımız için de sosyal konutlar yapacağız. Böylelikle oradaki insanlarımızı rahatlatacağız.

Kira sorunu nasıl çözeceğiz?

“KİRA SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ İÇİN YÜKSEK KARLILIK ORANLARININ DÜŞMESİ GEREKİYOR”

Kira sorunun çözülebilmesi için inşaat sektöründeki yüksek kârlılık oranlarının düşmesi gerekiyor. Bugün 2 + 1 evin maliyeti ortalama 1.500.000 TL, cumhurbaşkanımız kentsel dönüşümden bunun yarısını karşılayacağımızı açıkladı. Bu yerleri insanlar 2 veya 3 milyona satıyorsa çok yüksek kârlılık vardır. Enflasyonu oluşturan aslında kendimiziz. Açgözlü olarak bu işe bakmamalıyız. İnşaat malzemelerin maliyetleri belli. Bir evde ne kadar kullanıldığı belli. Devlet olarak TOKİ’leri yaptığımız sürece fiyatlar dengelenecektir. satışlar konusunda düzenlemeler yaptık. Bu sayede insanlar istediği gibi çok yüksek fiyatlardan evde arabalarını satamıyorlar. Vergilerini de KDV’lerin ödemek zorundalar. Bu konuda şikayeti olan vatandaşlar Ticaret Bakanlığının il müdürlüklerine başvurabilirler.

Sanayiye dönersek bugün üç önemli problem nedir?

“İTHAL YERİNE YERLİ MAKİNAYI TEŞVİK ETTİK”

Önceden mermer makinalarını İtalya’dan alıyorduk. Bugün bizim makinacılarımız Almanya’ya satıyor. İş adamlarımız bu anlamda rekabet edebilir durumda. Makine alıcılarımızın önündeki problem yurtdışından alınan makinalar idi. Biz yerli malını korumak için yurtdışından gelen makinalara vergi koyduk. İthal yerine yerli makineyi teşvik ettik. Ayrıca çırak, kalfa eğitimi ile ilgili sorun vardı. Bunu da devletin çıraklık eğitim de sigorta desteği ve maaşların üçte birini ödemesi ile çözdük. Çıraklığı gençlerimizin yönelmesini sağladık. Sanayicimizin önünü açmak için büyümesini sağlamak için uygun kredi imkanları sağladık. Kredi garanti fonu gibi ihracat yapacaksa İGE gibi imkanlar sağladık. Şuanda Türkiye’de büyük fuarların yapılması gerekiyor. Yurtdışındaki fuarlara sanayicilerimizin gitmesi için ise biz desteklemeler sağlıyoruz.

Yenilenebilir enerji ile ilgili destekleriniz artacak mı?

“YENİLENEBİLİR ENERJİ YÜZDE 60’LARA GELDİ”

Yenilenebilir enerji de Türkiye çok büyük aşama kaydetti. Dün yüzde 3’ tü bugün yüzde 60’lara geldi. Bu desteklemeler devam edecek. DEMİOSB’de toplam enerji üretimini güneş enerjisinden sağlayacak çalışmalarımız var. Oradaki sanayicilerimiz bedavaya elektriğini kullanacak. Devlet sanayicinin kullandığı elektriği üretmesine ve ikinci üretini satarak para kazanmasına imkan sağlıyor. Ancak bir kişi bile çalıştırmayanlar bu sistemi kurup para kazanmaya çalışıyorlar. Biz bunu kanunla engelledik.

Siyasete dönersek, Denizli’de durumu nasıl görüyorsunuz? Muhalefet petrol, doğalgaz gibi müjdeleri seçim döneminde vermenizi eleştiriyor. Ne diyorsunuz?

“KİŞİ BAŞINA DÜŞEN GELİR 16 BİN DOLAR OLACAK”

Alanda çalışmalar yaptık. Yaptıklarımızı yapacaklarımızı anlattık. Türkiye’nin ihracatının 2028’de 400 milyar dolara çıkacağını söylüyoruz. Türkiye’nin bütçesinin 1.6 trilyon dolar olacağını söylüyoruz. Kişi başına düşen gelir 16 bin dolar olacak. Sanayicimize her türlü desteği yapacağımızı belirttik. Yeni enerji kaynaklarımız çıkıyor. Karadeniz’de doğal gaz çıkardık. İnsanlarımıza bedava kullanım hakkı verdik. Gabar Dağı’ndan petrol çıkardık. Eleştirilere gelirsek biz çıkan doğalgazmızı, petrolümüzü gösteriyoruz. Allah Türkiye’yi her türlü nimeti vermiş, biz de bunu kullanıyoruz.

Ak Parti Denizli’de birinci parti mi? Kaç milletvekili çıkarır?

“4 TAMAM 5’E DEVAM”

Ak Parti Denizli’de birinci partidir. Cumhurbaşkanımız da Denizli’de birinci sırada. Biz yedi vekilin yedisinide çıkarmak istiyoruz. Siyasette amaç rakibini yenmektir. Gerçekçi olarak bakarsak da bir önceki dönem çıkardığımız milletvekilinin bir ya da iki fazlasını hedefliyoruz. Dört tamam beşe koşuyoruz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.