enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5139
EURO
34,9187
ALTIN
2.436,58
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Bakan Soylu’dan yönetmelik açıklaması.. Polisler tepki göstermişti!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğünün yeni yayımlanan personel atama yönetmeliği ile ilgili “Doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık.” dedi.

Bakan Soylu’dan yönetmelik açıklaması.. Polisler tepki göstermişti!
02.04.2022
A+
A-

Polislerin 3 olan tayin sayısını 6’ya çıkaran yeni düzenlemeleri içeren yönetmeliğin 17 Mart’ta  Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte tepkiler çığ gibi büyüdü.

İçişleri Bakanı Soylu’dan konuyla ilgili açıklama geldi;

 Emniyet mensuplarımız ile ilgili bir yönetmelik çalışması yapıldı. Bu yönetmelikteki temel muradımız, terörün Doğu ve Güneydoğu’da azalmasıyla beraber emniyet mensuplarımızın şark görevinde 2 ve 3 yıllık düşmeler yapmaktı. Özellikle 2. şark görevlerinde sene olarak az olmasına rağmen 1 ve 2 yıllık inmeler söz konusuydu. Yine bunun yanı sıra çocukları son senelerde okuyan polis memurlarımız için uzatmalar ortaya koyduk. Polis memurunun 2. şarktan döndüğü zaman daha önce görev yaptığı vilayetine dönmesi söz konusu değildi. Şimdi artık şarka gitmeden önce görev yaptığı yere tekrardan dönebilecekler. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmeler ve bu çerçevede daha neler yapılabilir diye konuşulduğunda şöyle bir şey daha ortaya çıktı, doğuyu bir bölge, batıyı bir bölge olabilecek şekilde çalışmanın Emniyet Genel Müdürümüz, ilgili arkadaşlarımız tarafından yapılması hususunda karara vardık. Yine ihtiyaca yönelik yerlere elbette ki tayinler yapılacak.  Bölmemizin sebebi de bir takım vilayetlere gidilmek istenmemesinden kaynaklanıyordu. Böylelikle emniyet mensuplarımızın şark görevini biraz daha avantajlı hale getirdik” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.