enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Başkan Çelik’ten davet var! Bozkurt Enerji ve Kültür Festivali 28 Ağustosta başlayacak

Denizli’nin Bozkurt İlçesi’nde 28-29-30 Ağustos’ta Bozkurt Enerji ve Kültür Festivali gerçekleşecek. Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik dolu dolu geçecek festivale tüm Denizlileri davet etti.

Başkan Çelik’ten davet var! Bozkurt Enerji ve Kültür Festivali 28 Ağustosta başlayacak
20.08.2022
A+
A-

Denizli’nin Bozkurt İlçe Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt İlçesi’nde yapılması planlanan Bozkurt Festivaline herkesi davet etti. Dolu dolu 3 gün sürecek olan festivalde kültürel gelenekler yaşatılacak, sadece ilçe değil kültürel zenginlikler de tanıtılacak.

Bozkurt Enerji ve Kültür Festivaline tüm Denizlileri davet eden Birsen Çelik, 3 gün boyunca gerçekleşecek olan festival hakkında da bilgi verdi. Başkan Çelik “Burada buluşmamızın nedeni Bozkurt Belediyemizin son çalışmalarını sizinle paylaşmak, tabi asıl önemlisi 28-29-30 Ağustos’ta gerçekleştireceğimiz Bozkurt Enerji Kültür Festivali ile ilgili bilgi vermek ve tüm Denizlilileri bu festivale davet etmek.

Festivalimizin çerçevesi 25 Ağustos’ta başlayacak. Bozkurt Ata İzci Kulübü Türkiye’nin dört bir yanındaki izciler ile beraber Hayrettin Mahallemizde 100’ü aşkın kişilik bir ekiple kamp alanımızı hayata geçirecek ve bir hafta sürecek kamp hayatı başlayacak. Kamp alanımızdaki tüm izciler 3 gün boyunca da festivalimize renk katacak. Kamp alanımızda sadece bizim izci kulübümüz değil Pamukkale Bisiklet Derneğin üyeleri de kamp alanımızı renklendirecekler. Bozkurt Denizli’nin tek Muhacir ilçesi. O nedenle biz festivalimizde muhacir kültürümüzü öne çıkaran, muhacir kültürümüzdeki ağız tatlarımızı, yaşanmışlıklarımızı, eski düğün adetlerimizi de yaşatacağımız enstantaneler sunmak istedik.

3 gün boyunca Bozkurtlu Tüm sanatçıları, heykeltraşların, ressamların hepsinin sergisi olacak. Bozkurt’un ses sanatçıları 3 gün boyunca seslerini duyuracak. Bir kına gecemiz olacak ayın 29’unda bu kına gecemiz gerçek bir gelinimizle, damadımızla eski adetlerimizi nasıl yasadığımızı, nasıl yaşamamız gerektiğini ve eski adetleri hiç unutmamız gerektiğini bizlere anlatacak ve biz bunun da belgeselini çekeceğiz.

İlk gün Kolpa konserimiz olacak. Denizli’de bisikletin en fazla kullanıldığı ilçe Bozkurttur. Biz o gün festival kortejimizi yürüyerek yapmayacağız. Korteji bisikletle yapacağız.

Kortejin ardından ilk olarak Şebnem Şirin Parkını açacağız. Daha sonra Bozkurt sanatçılarının sergilerini açacağız. Daha sonra, hiç betonlaşmamış,  100,150 yıldır bozulmamış hala daha ilk dokusunu taşıyan, kerpiç evleri olan bir muhacir sokağımız var. O sokağı güzelleştirme çalışması yaptık Bozkurt Belediyesi olarak. O sokağın açılışını yapacağız.

3. gün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 100.yıl dönümü. 100 metrelik bir bayrakla hep beraber, önümüzde Aydın Belediyesinin Kadın mehteran takımı ile muhteşem bir fener alayı yapacağız. Daha sonra meydanımıza geleceğiz. Meydanda daha önce Bozkurtlu kadınların çektiği Nar Peri’nin lansmanı imzalayacağız. Daha sonra da Ozan Ozanca’nın konseri ile coşacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.