enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3237
EURO
35,0903
ALTIN
2.300,90
BIST
9.075,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
28°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

‘Ben değil biziz’ karma sergisine görkemli açılış!

Merkezefendi Belediyesi kültür ve sanat alanındaki faaliyetlerini devam ediyor. Konserden sergiye, tiyatro oyunundan sahne gösterisine kadar birçok etkinlik gerçekleştiren Merkezefendi Belediyesi, ‘Bir Grup İnsan’ Platformu’nun ‘Ben Değil Biziz’ isimli sergisine ev sahipliği yaptı.

‘Ben değil biziz’ karma sergisine görkemli açılış!

İstanbul ve Ankara’nın ardından ilk kez Denizli’de gerçekleştirilen sergi Denizlili ünlü ressam İbrahim Çallı ve ‘Bir Grup İnsan’ Platformu’nun kurucusu ressam Celalettin Tandoğdu anısına açıldı. Sergide 133 sanatçının eserleri yer alıyor. Sergi, 5 Nisan Salı gününe kadar Merkezefendi Kültür Merkezi’nde devam edecek. ‘Ben Değil Biziz’ isimli sergiye Vali Ali Fuat Atik’in eşi Fulya Atik, Merkezefendi Kaymakamı Dr. Adem Uslu, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Atıcı Bakcan ile Fatih Coşkun, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, ADD Denizli Şube Başkanı Azize Akdemir, Kadın Hakları Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Bir buçuk yıl önce bu sergimizi açacaktık. Pandemi şartlarından dolayı ertelemiştik. Şu an sergiyi açmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. 52’si Denizlili 133 kıymetli eseri hep birlikte gezeceğiz. Uzun zamandır bu sergiyi bekliyorduk. Denizlimizden çok değerli sanatçılarımız var. Sizlere sözümüz vardı. Merkezefendi’yi kültürün ve sanatın merkezi haline getireceğiz. Kültürle sanatla iç içe olacağız, bu salonları ve fuaye alanlarını etkinliklerle dolduracağız demiştik. Birer birer yerine getiriyoruz. Sanatseverlerin bizimle birlikte olması, ilgi göstermesi, sahip çıkması çok önemli. Desteğinizle, enerjinizle etkinlikleri yapacağız. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum. Sergimiz hayırlı olsun” diye konuştu. 

SANATÇILARDAN TEŞEKKÜR

Nuran Çağdaş Ören, “Sergi iki değerli insan adına yapılmış, inanılmaz keyifli bir sergi. Bütün değerli sanatçıları, Türkiye’nin dört bir yanından gelen sanatçıları burada görmek bizleri onurlandırdı. Tam da hayal ettiğimiz gibi bir sergi oldu” dedi.

Sevinç Aslaner, “Bir grup insan sanat platformu 130 ilden gelmiş olan farklı üsluplara sahip birçok sanatçıyı bir araya getirip ben değil biz olmayı sağlamış oldu. Sanatın farklı renklerini, farklı güzelliklerini sizlere sunmuş olduk. Bizlere bu ortamı sağlayan Merkezefendi Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Burada olmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu.

Yıldız Duman Ercan, “ Bir grup insan sergisine Denizli’den katılıyorum. Çok hoş bir havası var, çok katılımcı var bu da çok güzel bir şey. Katılımcılar ve hazırlayanlar da çok emek harcamışlar. Çok güzel çalışmalar var. Herkesin gelip izlemesini tavsiye ederim. Sanatseverleri sergimize bekliyoruz” dedi.

Aysel Kul, “Bir grup insan sanat platformunun yönetim grubundayım. Beş yıl önce başladığımız bu serüvende Celaleddin Tandoğdu hocamın bir gecede verdiği kararla oluşan bu grupla dördüncü büyük sergimizi yapıyoruz Denizli’de. Çok mutluyuz hiç beklemediğimiz bir ilgi, coşku gördük. Hocamız adına çok mutluyuz. Hocamızı koronadan kaybettik ama onun aynı heyecanı ve ruhuyla devam ediyoruz. Türkiye’nin her yerinden grubumuza katılanlarla beraber büyük bir platform oluşturduk. Bunu aynı coşkuyla da sürdürüyoruz. Sizlere de teşekkür ediyoruz bizi çok güzel ağırladınız” diye konuştu.

Engin Aslaner, “ Bir grup insan platformuna dahil olmaktan mutluyum. Sanatçıları bir araya getirdi, Denizli’de buluştuk. Sergimiz 5 Nisan’a kadar devam edecek. Tüm sanatseverleri bekliyoruz. Teşekkür ederim” dedi.
Gamze Ünver, “Platformun Denizli katılımcılarındanım. Sergi ortamının çok güzel olduğunu düşünüyorum. Şeniz başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehir dışından gelen arkadaşlarımızla sanatçı dostlarımızla çok keyifli olduğunu düşünüyorum. Benim çalışmalarım genel olarak kadın ve hayvan olmanın zorlukları üzerine. Çok güzel eserler, çok başarılı çalışmalar var, herkese tebriklerimi iletiyorum. Başarılı bir sergiydi daha nicelerinin olmasını diliyorum. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.