enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5873
EURO
34,7878
ALTIN
2.509,51
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
16°C
Denizli
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
30°C

Buldan’da Çevreci Kazanç

Buldan’da Çevreci Kazanç
18.02.2018
A+
A-

Buldan Belediyesi ile Kocaeli merkezli bir şirket arasında imzalanan sözleşme ile Buldan’da atık bitkisel yağlar toplanarak ekonomiye geri kazandırılacak.

Buldan Belediyesi adına Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, şirket adına da Bölge Müdürü Bahar Taşkıran’ın imzaladığı sözleşme ile Buldan ve çevresindeki evlerde, iş yerlerinde ve sanayi kuruluşlarında kullanılan bitkisel yağların kullanılmayacak hale gelerek dökülmelerinin önüne geçilecek. Vatandaşlar tarafından biriktirilen bu atık yağlar, Buldan Belediyesi geri dönüşüm ekipleri tarafından toplanacak ve sözleşme imzalanan firma tarafından ekonomiye geri kazandırılacak. Aynı zamanda çevre de kirletilmemiş olacak.

Konu ile ilgili olarak konuşan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, imzalanan sözleşme süresinin 1 yıl olduğunu ancak bu sürenin uzatılabileceğini belirterek, sürdürülecek olan bu çalışmada iki ana hedef belirlediklerini, birinci olarak atık yağların lavabolara dökülmeden ekonomiye geri kazandırılması, ikinci olarak da çevre kirliliğini önleme olduğunu söyledi. Başkan Gülbay, “bu çalışmada en fazla ev hanımlarına güveniyoruz, onların kullanılmayacak hale gelmiş atık bitkisel yağları lavabolara dökmeden bir şişede biriktirmelerini ve ekiplerimizi arayarak arkadaşlarımızın bu yağları almalarını talep etmelerini bekliyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.