enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4348
EURO
34,7625
ALTIN
2.433,35
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C

Süleymanlı Yayla Gölü alkol şişeleriyle katlediliyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde içerisinde onlarca hayvanı barındıran Süleymanlı Yayla Gölü, duyarsız kişiler tarafından atılan başta alkol şişeleri olmak üzere çöplerle katlediliyor.

Süleymanlı Yayla Gölü alkol şişeleriyle katlediliyor
01.08.2023
A+
A-

Denizli’nin Buldan ilçesinde bulunan ve geçtiğimiz senelerde harika manzarasıyla insanları kendisine hayran bırakan Süleymanlı Yayla Gölü, bu günlerde ise duyarsız kişiler tarafından adeta katlediliyor. Bağımlı vatandaşların uğrak noktası haline gelen yayla gölü, başta alkol şişeleri başta olmak üzere çeşitli atıklarla kirletiliyor.

Ormanlara girişin yasak olduğu bu günlerde göl çevresinde temiz hava almak için dolaşan ziyaretçiler, katledilen gölü gördüklerinde ise şaşkınlıklarını gizleyemedi. Şuurlu olarak gölün içerisine dik vaziyette sıralanan içki şişelerini gören ziyaretçiler, doğada sayıları hızla azalan göllerin insanoğlu tarafından nasıl katledildiğinin en açık örneği olduğunu belirtti.

“Bugünkü manzara tam bir katliamdır”

1150 rakımlı Süleymanlı Yayla Gölünün doğa harikası olduğunu dile getiren ziyaretçilerden Ahmet Uy şunları dile getirdi:

Süleymanlı Yayla Gölü ziyaretçilerden Ahmet Uy

“Yayla gölümüz endemik bitki ve hayvan türlerini barındıran bir göl. Gölde içki şişeleri ve çöpler atılmış durumda. Bugünkü manzara tam bir katliamdır. Bu manzara yakışmıyor. Hem hayvanlara hem de bitkilere zarar veriyor. Gölümüzde çok güzel nilüferlerimiz var, bitki çeşitlerimiz var. Bu durum keşke olmasaydı. Ama maalesef insanımız şuurlu davranmıyor. Doğayı katletmek için uğraşıyor. İnşallah en kısa zamanda farkına varır, doğayı koruruz.”

Süleymanlı Yayla Gölü Nilüferleri ve Süleymanlı Yayla Gölü’nün göçmen misafirleri haberlerimize göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.