enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3872
EURO
34,7671
ALTIN
2.396,70
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Başkan Akcan ve Çil, Çal’daki Felaketi Değerlendirdi

Başkan Akcan ve Çil, Çal’daki Felaketi Değerlendirdi
21.06.2018
A+
A-

Çal’da yaşanan sağanak yağmur ve dolu yağışının ardından Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, çiftçinin yanında yer aldı ve çiftçilerin zararlarının giderilmesi için incelemeler yaparak zararın bilançosunu çıkardı.

Denizlidedahaber.com olarak bizler de Çal’da yaşanan dolu afetinin sonrasında Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ve Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil ile “Tarım Kenti” Çal’ın tarım ürünlerinde uğradığı zararlar üzerine görüşlerini aldık.

”Tahmini zarar 35 – 40 milyon lira”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çal’ın bütün mahallelerinde hasarın olduğunu belirtti. Akcan, “34 mahallemizin hepsinde hasarlar meydana geldi. En büyük hasarımız üzüm bağlarımızda ayçiçeği ve mısırda meydana geldi. Yağışların çok hızlı olması ve ayrıca birde sel baskınlarının olması, son 20 yılda görmediğimiz yağışlar aldık. En büyük sevincimiz hiçbir can kaybının yaşanmamasıydı. Tarım kenti Çal’da büyük bir kırılma yaşıyoruz şu anda. Minimum tahmini rakamlar hasarın 35 – 40 milyon liralık olduğu gözleniyor. En azından 10- 15 milyon TL’lik bir para aktarımı olursa afet fonundan çiftçilerimiz yaralarını hızla bir şekilde sarmış olur” dedi.

Çal Muhtarlarından Yardım Çağrısı

”Tarım alanlarının durumu çok kötü”

Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil tarım alanlarının dolu yağışından çok fazla zarar gördüğünü dile getirerek, “Çal tarım kenti ve ürün olarak bir çok çeşitliliğin bulunduğu bir yer. Sel felaketlerinde tarım alanlarında çok fazla zararımız yok. Bu felaketlerde can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Yalnız tarım alanlarının durumu çok kötü. Özellikle Çal dediğimiz zaman aklımıza bağ geliyor. Bağlarımızın tamamında dolu zararımız mevcut” dedi.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ve Çal Ziraat Odası Başkanı Haşim Çil’in açıklamalarının tamamını videolardan izleyebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.