enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
27°C

Çal muhtarları vatandaşların yardımına koşuyor

Çal muhtarları vatandaşların yardımına koşuyor
01.05.2020
A+
A-

Koronavirüs mücadeleri tüm yurtta ve dünyada devam ediyor. Sosyal izolasyon, kişisel karantinalar, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkma yasağı gibi tedbirler ile gündelik yaşam ise devam ediyor. Denizli’nin Çal ilçesinde ise bu önemlerle mücadele sürerken, vatandaşların ihtiyaçlarında muhtarlar öne çıkıyor. Bir aile havasında, muhtarlar aracılığı ile dayanışma ortamı oluşturulan Çal’da, Çal Muhtarlar Derneği Başkanı Ali İhsan Hayta, “Koronavirüs sosyal mesafeyi artırdı ama duygusal mesafelerimizi yakınlaştırdı. Bizi büyük bir aile yaptı” dedi.

Çal’da 34 Mahalle muhtarının temsil edildiği Çal Muhtarlar Derneği, tüm muhtarları ile birlikte koronavirüs mücadelesinde etkin rol alıyor. Sosyal izolasyonun gereklerinin yerine getirilmesi için vatandaşlara destek olan Muhtarlar, ihtiyaç sahiplerinin yanında yer alıyor. Çal’daki koronavirüs mücadelesini anlatan Çal Muhtarlar Derneği Başkanı ve Gelinören Muhtarı Ali İhsan Hayta, “Bu yardım kampanyasına herkes gönülden katıldı. Vatandaşlarımıza ekmek dağıtımı, maaş çekimi, manav ve ilaç gibi ihtiyaçlar konusunda muhtarlarımız yardımcı oldu. Virüs bizi büyük bir aile yaptı” dedi.

BİRLİKTE MÜCADELE ÖRNEĞİ VERDİK

Çal Muhtarlar Derneği Başkanı Ali İhsan Hayta açıklamalarına Çal’ın korona virüs mücadelesini değerlendirerek başladı. Hayta “Çal’da koronavirüs salgınında sakin diyebilirim. 3-4 vaka dışında olumsuz bir sonuç yok. İlk günden itibaren Kaymakamımız, Belediye Başkanımız, Jandarma Komutanımız,muhtarlarımız, sağlık ekiplerimiz ciddi bir mücadele gerçekleştirdi. Dezenfekte ihtiyacımız giderilerek, tüm mahallelerimizde dezenfekte işlemleri gerçekleştirildi. Vatandaşlarımız çok dikkatli davranıyor. Örneğin, Hac vazifesin gelen bir imamımız karantina süresi dolmasına rağmen taklaşık 20 gündür evinde çıkmıyor. Belediyemiz ve muhtarlarımız birlikte hareketle dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdik. Birlikte mücadele örneği verdik”dedi.

EKMEK DAĞITIMI, MAAŞ ÇEKİMİ, MANAV VE İLAÇ İHTİYAÇLARI MUHTARLARDAN

Mahallelerde muhtarların ihtiyaç sahiplerinin yardımına koştuğunu belirten Hayta, “Vatandaşlarımıza ekmek dağıtımı, maaş çekimi, manav ve ilaç gibi ihtiyaçlar konusunda muhtarlarımız yardımcı oldu. Bu yardım kampanyasına herkes gönülden katıldı. Çal Muhtarlar Derneği’nin koordinesinde koronavirüs mücadelesine elimizden geldiğince destek veriyoruz. Muhtarlarımız kendi işlerini geri plana bırakarak vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor” dedi.

TARIMDA SIKINTI YOK

Tarımda herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın kararlarının olumlu olduğunu dile getiren Hayta “Şuanda herkes ekim, dikim, ilaçlamasını yaptırabiliyor. Tabii salgından dolayı işçiler kalabalık gruplar halinde çalışamıyor. 5-6 kişikik gruplar halinde çalışmalar sürüyor. Olayın ciddiyetinin vatandaşlar farkında. Biz muhtarlar olarak da onlara elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Tarım Bakanlığımızın zamanında aldığı çiftçilerin yasaktan muaf tutulması kararı da bize yardımcı oldu” dedi.

“BÜYÜK BİR AİLE OLDUK”

Muhtarların temsilci olan Hayta “Biz muhtarlar mahallenin sevilen,sayılan kişileri olarak vatandaşların ihtiyaçlarına koşmak, onların mağdur olmamasını sağlamak zorundayız. Örneğin, benim mahallemde bir yangında küle dönen evi el birliği ile topladık. Kurumları harekete geçirdik. Bu salgın hastalıkta da aynı ciddiyetle muhtarlarımız kimsesizlerin kimsesi oldu. Yine Denizler Mahallesi’nde korona vakası oldu. İlçemizin en genç muhtarı olan Burak Öz, kapı kapı dezenfekte işlemi uyguladı. Kendi annesi babasının yanına gitmeden çalıştı. Ortaköy muhtarımız ise eşofmanlarını giyerek mahallesindeki ihtiyaçları gidererek hergün eşyalarını yıkayıp, duşunu alıp ailesiyle öyle biraraya gelebiliyor. Bu davranışlar Türk miiletinin özünde var. Kendi işini en sona atar ve görevini yerine getirir. Salgın sürecinde biz muhtarlar mahallesi ile birlikte büyük bir aile olduk.”şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.