enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Kendisi Küçük Katmadeğeri Büyük Mahalle Selcen

Denizli’nin Çal İlçesi’ne bağlı Selcen Mahallesi Muhtarı Muhammet Ali Kocaefe, mahallesini ve iki dönemdir muhtarlık sürecinde Selcen için yaptıklarını ve yeni dönemde seçilmesi halinde yapacaklarını Denizli Deda Haber’e anlattı.

Kendisi Küçük Katmadeğeri Büyük Mahalle Selcen
07.12.2018
A+
A-

Denizli’nin Çal ilçesine bağlı Selcen Mahallesi Muhtarı Muhammet Ali Koaacefe mahallesi Selcen’i Tuncay Çamurcu’ya anlattı. Selcen Mahallesi’nin Çal’daki en büyük tarım faaliyetlerinin yapıldığını belirten Koaceefe, Selcen’in önemli bir tarım diyarı olduğunu özellikle bağcılık konusunda Çal’ın en büyük üreticisi olduğunu söyledi. Şaraplık, Sirkelik, Pekmezlik üzüm ürettiklerini söyleyen Kocaefe, Üzüm işleme fabrikası olarak 4 şarap fabrikanın olduğunu,6000 ton civarında ürünün işlendiğini, yaklaşık 9-10 bin ton üzümden işlenerek bunun ülkeye ve üreticiye ciddi bir katkıda bulunduğunu belirtti. Mahallelerinde bir de turşu fabrikasının bulunduğunu her türlü turşunun işlendiğini söyledi. Bölgede 6600 dekar alanda sulama çalışması yapıldığını ve bunun önümüzdeki seneler içinde ürün çeşitliliğini getireceğini ifade eden Muhtar Kocaefe, üretim konusunda ülke ekonomisine katkı sağlayan bir konumda olduklarını ifade etti.

Selcen Mahallesi’ndeki seçmen sayısından da bahseden Muhtar Muhammet Ali Kocaefe, ‘Mahallemizde genç nüfus azalıyor. İnsanlar artık tarımdan para kazanamadıkları için köyleri terk ediyor. Selcenlileri mahalleye geri dönmeye davet ediyorum.’ dedi.

Selcen Mahalle Muhtarı Muhammet Ali Kocaefe’nin mahallesini anlattığı röportajımızı videodan izleyebilirsiniz:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.