enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4859
EURO
34,7114
ALTIN
2.405,92
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C

Denizli Öykü Arin’e Umut Oldu!

Nadir görülen Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) hastalığı tanısı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin için Denizli tek yürek oldu.

Denizli Öykü Arin’e Umut Oldu!
19.01.2019
A+
A-

İzmir’de yaşayan Çağdaş ve Eylem Şen Yazıcı çiftinin ilik nakli olmayı bekleyen kızları Öykü Arin için başlatılan kök hücre kampanyasına Denizli’den büyük destek geldi. Dünyada nadir görülen bir hastalık olan Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) hastalığı konulan ve ilik nakli olmayı bekleyen Öykü  Arin için Kök Hücre Bağışçısı ol kampanyasına destek vermek için yüzlerce Denizlili Çınar Kızılay Kan Alma Merkezinde sıraya girdi.

Öykü Arin ve bütün kök hücre bekleyen çocuklar için yapılan kampanyaya yoğun halk katılımının yanı sıra Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, Merkezefendi CHP Belediye Başkan Adayı Şeniz Süzek Doğan’da katıldı.

Daha önce kızı Öykü Arin için çağrıda bulunan anne Eylem Yazıcı,”Birinin hayatını kurtarma şansı size geldiğinde iki eliniz kanda olsa bile o işi bırakıp o hayatı kurtarmanızı bir anne olarak istiyorum ve bekliyorum” demişti. 

ÖYKÜ ARİN’E DESTEKLER DEVAM EDİYOR!

Kök hücre bağış kampanyaları için minik Öykü Arin adeta Türkiye’nin sembolün sembolü haline geldi. Ancak Türkiye’de bir çok hasta kök hücre bekliyor. Siz de yalnızca 5 dakikanızı ayırarak tüm kök hücre bekleyen hastalara umut olabilirsiniz.

Kök hücre bağışlarını hızlandırmak için Denizli’de de bir günlük kampanya düzenlendi ancak bağışlar haftanın 7 günü mesai saatleri içinde Kızılay Kan Alma Merkezlerinde devam ediyor. Türkiye’de bir çok hasta kök hücre bağışı bekliyor. Kök hücre verme işlemleri şu şekilde gerçekleşiyor:

18-55 yaş arasındaki kişiler Kızılay Kan Verme Merkezlerine gidip kısa bir form dolduruyor ve sonrasında iki ya da üç tüp kan alınıyor. Alınan kanlar kayıt altına alındıktan sonra laboratuvara gönderiliyor. Bütün ön testleri yapılıyor. Uygun eşleşme bekleniyor.  Ancak Hepatit B, Hepatit C, AİDS ile Sifiliz gibi hastalıklara sahip olan kişiler ise kök hücre bağışında bulunamıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.