enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

CHP Çal’da Aday Çıkaracak Mı?

Çal CHP’de aday açıklama konusunda tepkiler büyüyor. Aday açıklanmasının Çal’da geç kaldığını düşünen CHP’liler ilçe yönetimi ve CHP’li 3 vekile sitemde bulunuyor. CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı konu ile ilgili görüşlerini Denizli Deda Haber’e anlattı.

CHP Çal’da Aday Çıkaracak Mı?
19.01.2019
A+
A-

Çal CHP’de 31 Mart Yerel Seçimlerine geri sayım sürerken, tansiyon ise düşmüyor. Daha önce Belediye Meclis üyeliğine aday olmak için İlçe Başkanlığı’ndan istifa eden Ergün Ersoy’un ardından ilçe başkanlığına getirilen Ömer Dağlı ve ekibi Çal’da CHP’nin bir aday çıkarması için çalışmalarını sürdürüyor.

Halihazırda iki aday adayı bulunan CHP Çal’da Hasan Gündüz ve Ahmet Hakan isimlerinden birinin Çal Belediye Başkan adaylığı için beklentileri sürüyor. 31 Mart Yerel seçimlerine 70 gün kala Çal’daki bu belirsizlik CHP’de gerilimi arttırıyor. İlçedeki CHP’li seçmenlerin partilerinin kendi adayı olması konusunda ısrarcı olurken, Yerel seçimlere İYİ Parti ile ittifak içerisinde giren CHP’de sessizlik sürüyor.

Önceki CHP İlçe Başkanı Ergün Ersoy

Daha önce İYİ Parti’nin Çal’da aday açıklamasının ardından CHP’de başlayan belirsizlik CHP’li seçmeni de rahatsız etti. Şu ana kadar hali hazırda 3 aday adayı bulunan Çal’da CHP’nin adayını açıklayıp açıklamayacağı belirsizliğini korurken CHP’li seçmenler ilçede kendi adayları ile seçime girilmesi gerektiğini düşünüyor. Aday açıklayıp açıklamama süresinin uzaması seçmenlerde beklentiyi artırırken, CHP Denizli İl Başkanlığı başta olmak üzere CHP’li vekiller Gülizar Biçer Karaca, Kazım Arslan ve Teoman Sancar’ın da herhangi bir görüş bildirmemesi ilçede tepkilere neden oluyor. Seçmenler her parti meclisinde kendi ilçeleri için adayın açıklanmasını beklerken genel merkezden de herhangi bir adım atılmaması kafaları karıştırıyor.

CHP Çal İlçe Başkanı Ömer Dağlı

CHP ve İYİ Parti’nin Denizli genelinde bir ittifak içerisinde olup olmayacağı konusunda da bir netlik yok. Şu ana kadar CHP 19 İlçenin 12’sinde belediye başkan adayını belirlerken, İYİ Parti’de 5 ilçede adaylarını belirlemişti. İYİ Parti’nin adayları açıklaması CHP İl başkanlığı tarafından ciddi tepkilerle karşılanmıştı. Zira henüz ittifak konusunda net bir görüş yokken İYİ Parti’nin ilçe adaylarını açıklaması ittifakın çatırdamasına sebep olmuştu. Çal’da devam eden bu sürecin ardından CHP’li seçmenin beklentisi artarken, partilerine başvuruda bulunan 2 aday adayı Ahmet Hakan ve Eski Çal Belediye Başkanı Hasan Gündüz isimlerinden birinin açıklanarak 31 Mart Yerel Seçimlerinde yer almak istiyor.

ÇAL’DA CHP-İYİ PARTİ İTTİFAKI VAR MI?

İYİ Parti Çal Belediye Başkan Adayı Mehmet Öztürk

Denizli Deda Haber’e konuşan CHP Çal ilçe Başkanı Ömer Dağlı, ilçede İYİ Parti ile CHP arasında bir ittifak olup olmadığıyla ilgili olarak, ‘Parti Meclisinden açıklanmış veya Genel Merkezler açıklanmış bir ittifak şu an Çal’da. İYİ Parti kendi adayını açıkladı burada sadece. CHP’nin kararları Parti Meclisinden çıkıyor. MYK’da konuşuluyor daha sonra Parti Meclisi’nde karar veriliyor. Onaylanması halinde açıklama yapılıyor. Şu anda bizim İYİ Parti ile bir ittifak durumumuz yok. İYİ Parti’nin adayı burada kendi çalışmalarını sürdürüyor’ ifadelerini kullandı.

‘CHP ÇAL’DA ADAYINI ÇIKARMAK ZORUNDA’

Cumhuriyet Halk Partisi, Çal’da adayını çıkarmak zorunda. CHP’nin büyük bir avantajı var. CHP Çal’da kazanma ihtimali yüksek olan bir parti. Çünkü Genel Seçimlere baktığımızda birinci parti Cumhuriyet Halk Partisi. Yerel seçimlerde de bir ittifak süreci gidiyor. AK Parti burada MHP’yi destekliyor. İYİ Parti de burada Cumhuriyet Halk Partisi’ni desteklediği takdirde büyük bir oy farkı ile belediye başkanlığını alacağından eminim. Hesaplar ortada yani.’ diye konuştu.

İL BAŞKANLIĞI VE CHP’Lİ VEKİLLERİN TAVRI NASIL?

CHP Denizli İl Başkanı
Mahir Akbaba

Çal’da CHP’nin aday çıkarması ile ilgili İl Başkanlığı’ndan veya CHP Denizli milletvekillerinin bir yaklaşımı olup olmadığı ile ilgili de konuşan İlçe Başkanı Dağlı, ‘İki haftadır her parti meclisi öncesi ben vekillerimizle görüşüyorum. Hepsi de kendi adayımızı çıkaracağı şeklinde söylemde bulunuyorlar. Zaten İl Başkanımız Mahir Akbaba’nın Çal’ı vermeme tavrı ortada. Gerekli basın açıklamalarını o yapıyor zaten. Her parti meclisi öncesi adayımızı çıkaracağımız şeklinde milletvekillerimizden söylem geliyor ama parti meclisi sonrası bu durum yine düşündürüyor bizi.’ şeklinde konuştu.

ADAY AÇIKLAMA SÜRECİ NEDEN BU KADAR UZADI?

CHP Çal Belediye Başkan Adayı Hasan Gündüz

CHP’nin Çal’da aday açıklama süresinin seçime 70 gün kala belirsizliğin sürmesi ile ilgili de konuşan İlçe Başkanı Ömer Dağlı, ‘Çal’da iki tane güçlü aday adayımız var. Hangisi çıkarsa kazanacağı ortada. Ama biz neden açıklanmadığı konusu hakkında bir bilgimiz yok. Onu genel merkez bilir. Çünkü ildeki ve ilçelerdeki görüşler bildirildi. Aday adayları mülakata alındı. Her ikisi de onlarda görüşüldü. Onların görüşleri ve projeleri alındı. Biz artık Genel Merkezden açıklama bekliyor. Burada bir kopukluk var. Ankara ile Çal arasında bir kopukluk. Haberleşme konusunda. Açıklama bekliyoruz.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı ahmet-hakan.jpg
CHP Çal Belediye Başkan Adayı Ahmet Hakan

Henüz bir açıklama yok. Son olarak CHP Çal’da adayını çıkaracak. Her iki aday adayı da birbirinin arkasında. Güçlü bir yapılanma ile seçime hazırız’ diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Serkan ÖZKURT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.