enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Denizli’de AKUT Park manidar bir süreçte boşaltılmıştı.. Başkandan yeni adım!

Denizli’de Pamukkale Belediyesi tarafından arama kurtarma ekibi olan Akut’a tahsis edilen AKUT Park, Sayıştay raporunun ardından boşaltıldı. Türkiye Kahramanmaraş merkezli deprem sürecinde yaralarını sarmaya çalışırken, AKUT’un kullandığı binanın tam da bu süreçte boşaltmasının istenmesi dikkat çekmişti.

Denizli’de AKUT Park manidar bir süreçte boşaltılmıştı.. Başkandan yeni adım!
04.03.2023
A+
A-

Denizli’de Pamukkale Belediyesi tarafından arama kurtarma ekibi olan 2019 yılında açılışı yapılan Akut Park, Sayıştay raporunun ardından boşaltıldı.

Türkiye’nin depremle sarsıldığı ve arama-kurtarmanın önemini de bir kez daha gördüğü süreçte AKUT ile ilgili alınan bu kararın bu süreçte uygulanması dikkat çekmişti.

SAYIŞTAY KARARI AKUT’UN TEPKİSİNİ ÇEKMİŞTİ

Mart 2019’da hizmete açılan AKUT Park, geçen yıl yapılan Sayıştay denetiminin ardından usule ayrıkı gerekçesiyle boşaltılmasına karar verilmişti. Denizli Akut ekibi de karara tepki göstermişti.

BAŞKAN ÖRKİ’DEN AKTEPE ÖNERİSİ GELDİ

Yaşanan boşaltma işleminin ardından Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, belediye meclis toplantısında konu ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Örki açıklamasında ‘Aktepe Sosyal Tesisleri’ni ilimizdeki arama kurtarma ekiplerine açıyoruz. Burada gerekli olan tüm olanaklar mevcut. 24 saat güvenliğin olduğu, yaz kış uygun ortamın yer aldığı, toplantı salonlarından, eğitim ve spor salonlarına kadar her türlü imkânın olduğu Aktepe Sosyal Tesisleri’ni tüm arama kurtarma ekiplerinin emrine sunuyoruz. AFAD’a akredite olan AKUT başta olmak üzere tüm ekipler bizim Aktepe Sosyal Tesisleri’ndeki tüm imkânları kullanmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

AKUT Denizli’nin boşaltma işleminin ardından gelen bu teklife nasıl bakacağı ve ne karar vereceği merakla bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.