enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4135
EURO
34,7806
ALTIN
2.401,80
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Diş Ağrısını Ne Keser? Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diş ağrısı hepimiz için en zor geçen ağrı türlerinden biri. Ancak dişlerimize yeterince iyi bakmadığımız da bir gerçek. Peki diş ağrısını ne keser? Diş ağrısına ne iyi gelir eve? Yanıtı yazımızda.

Diş Ağrısını Ne Keser? Diş Ağrısına Ne İyi Gelir?
21.04.2020
A+
A-

Diş Ağrısı İçin Çözüm Yolları – Evde Tedavi

Dişlerinize ne kadar iyi bakıyorsunuz? Diş bakımı ile ilgili bilinen en genel bakım türü dişleri günde en az 3 kez fırçalamaktır. Siz kaç kere fırçalıyorsunuz ve dahi başka ne yapıyorsunuz ağız sağlığınız için? İşte dişlerinizde ağrı hissettiğinizde diş ağrısını ne iyi gelir? dediğinizde aklınıza ilk olarak gelmesi gereken yöntemleri sizler için hazırladık.

Diş Fırçalamak

Diş ağrısı için kesin çözüm olmasa da denenebilecek ilk yöntem dişleri fırçalamaktır. Dişinizde oluşan çürük içine giren kırıntıları çıkarmak diş ağrının geçmesi için yardımcı olacaktır.

Gargara Yapmak

Diş ağrısına ne iyi gelir diye merak ettiğinizde dişin uyuşmasını ve bu sayede rahatlamasını sağlamak için gargara yapmayı denemelisiniz. Diş ağrısı için evde çözüm yöntemlerinden biri olan gargara diş içindeki bakterilerin arınmasına yardımcı olur. Bunun için sirkeli su ile tuzlu suyu karıştırarak gargara yapın.

Karanfil

Diş ağrısına çözüm için bir diğer yöntem de karanfil. Karanfil veya karanfil yağı dişte oluşan bakterilerin giderilmesine yardımcı olur.

Sarımsak

Ağrıyan dişinizin üstüne koyun. Sarımsak bakterileri yok edici özelliğinden dolayı ağrıyı hafifletecektir.

Karabiber

Doğal antibiyotik olarak bilinir. Diş ağrısına iyi gelmektedir.

Buz Tedavisi

Diş ağrısı neyle geçer? Dişin uyuşması ile geçer. Bunun için de ağrıyan dişin olduğu bölgeye dışarıdan buz uygulamayı deneyebilirsiniz. Diş ağrısını geçici olarak hafifletecektir.

Diş Ağrısı İçin İlaç – Hap

Ağrı daha fazlalaşıp şiddetlenirse, bu iltihaplanmanın göstergesidir. Doktora başvurup antibiyotik almak gerekir. Doktor önerisi ile tedaviye başlamalısınız. Ağrı hafif ise bazı ağrı kesici ilaçlar alıp ağrıyı kesebilirsiniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.