enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
27°C

Ege Kıyılarına Yaklaşan Kasırga Denizli’yi Etkileyecek Mi?

Yunanistan’da etkisşni göstermeye başlayan ‘Zorbas’ adı verilen kasırga haftasonu Ege kıyılarına ulaşacak. Pazar günü Denizli’nin komşu illeri Muğla, Aydın’la birlikte İzmir, Çanakkale ve Balıkesir’i etkisi altına alması beklenen kasırga Denizli’yi etkileyecek mi?

Ege Kıyılarına Yaklaşan Kasırga Denizli’yi Etkileyecek Mi?
28.09.2018
A+
A-

Meteroroloji Genel Müdürlüğü’nden şimdiye kadar hiç gelmemiş olan bir uyarı geldi. Ege kıyılarına yaklaşan ve bu günlerde Yunanistan’ı etkileyen tropik kasırga haftasonu Ege kıyılarını vuracağı ve bu doğa olayının Türkiye’de ilk kez yaşanacağı belirtildi. Bu uyarı üzerine etkilenecek kentlerin belediyeleri teyakkuza geçti. Sahil Güvenlik Komutanlığı da tekne kaptanlarını uyardı.

DENİZLİ’Yİ DE ETKİLEYECEK Mİ?

Komşu Yunanistan’ın batısında yer alan İyon Denizi üzerinde oluşan “Tropical Medicane” olarak adlandırılan kasırga yönünü değiştirmezse, 30 Eylül Pazar günü Ege kıyılarına ulaşacak. Türkiye’nin Ege kıyılarını etkisi altına alacak olan kasırganın Denizli’nin komşu illeri olan Aydın ve Muğla’yı etkisi altına alması beklenirken, İç Ege’de yer alan Uşak, Manisa ve Denizli’de de hava sıcaklıklarının düşmesinde ve ani yağışların İç Ege’ye taşınmasında etkili olabileceği ifade ediliyor.

AFAD Denizli’den Kasırga Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tropikal fırtınanın Ege Bölgesi’ndeki kentleri etkilemesi durumunda, gelecek pazar günü, rüzgâr hızının saatte 100-120 km’ye ulaşacağını, düşecek yağışın da 75 kg olmasını öngörüldüğünü açıkladı.

KASIRGANIN ADI NE OLSUN?

“Türkiye’yi kasırga vuracak”  uyarısının ardından bölgenin ilk defa şahit olacağı doğa olayı sosyal medyada en çok konuşulan konu ismi oldu. Yunanistan’da “Zorbas” adını verilen tropik kasırgaya henüz ülke kıyılarına gelmeden sosyal medyada isim verme arayışalrı başladı. İzmir’i vurması yüksek olan kasırganın adı için “Zeybek”, “Efe” ve “Çiğdem” isimleri önerildi.

TROPİCAL MEDİCANE NEDİR?

Akdeniz’de oluşan bu kasırgaların adı “Mediterranean” (Akdeniz) ve “hurricane” (kasırga) kelimelerin birleşiminden oluşuyor. Tropikal Medicane adı verilen bu kasırgalar Akdeniz’in orta kesimlerinde etkili olurken, ilk defa yurdumuzu ciddi boyutta etkilemesi bekleniyor.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.