enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3920
EURO
34,6309
ALTIN
2.392,55
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C

Ekonominin Faturası Öğrenciye Kesildi

Bugün Resmi Gazete’de Yayınlanan 7384 no’lu Cumburbaşkanı Kararı’na göre, üniversite öğrencileri artık öğrenim katkı payı ödeyecek.

Ekonominin Faturası Öğrenciye Kesildi
15.07.2023
A+
A-

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenin Ücretleri Tespiti Kararı’na ve yer alan tabloya göre, 2023-2024 eğitim öğretim yılında birinci öğretim (örgün eğitim) öğrencileri de yıllık katkı payı ödeyecek. Karara göre, bu ödeme 2 dönem için ayrı ayrı yapılabilecek.
Belgede yer alan maddelere göre; şehit ve gazilerin eş ve çocukları ile hizmet madalyası olanların eş ve çocukları, süre ve program sayısı fark etmeksizin hiçbir ücret ödemeyecek. Örgün eğitim alanların ödeyeceği yıllık ücretler 507 ile 1573 Lira arasında değişirken, Açıköğretim Fakültesi için yer alan ücret 172 Türk Lirası olarak belirlendi.


2012 yılında, üniversitelerde birinci öğretimlerden alınan katkı payı kaldırılmıştı. Temmuz ayının başlamasıyla, enflasyon doğrultusunda yeni maaşların belirlenmesi ile yürürlüğe giren vergi ve zamlardan payını üniversite öğrencileri de aldı.
Son yıllarda üniversite sayısının hızla artışı ve eğitim alanında yarattığı gelişmeler sıkça eleştirilirken, üniversite eğitimine gelen bu katkı payı meselesi üniversitelerdeki yığılmayı nasıl etkileyecek, merak konusu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.