enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3950
EURO
34,7630
ALTIN
2.435,51
BIST
9.983,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Güneyköy Göledi yükseliyor

Güneyköy Göledi yükseliyor

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Güneyköy Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden Güneyköy Göledinde, gövde dolgusu inşaatının devam ettiği bildirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Bu çerçevede Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Güneyköy Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden Güneyköy Göledinde, gövde dolgusu inşaatının devam ettiğini açıklandı. Temelden yüksekliği 28 metre olarak projelendirilen Güneyköy Göledinin, gövde dolgusu imalatında yüzde 70 fiziki gerçekleşme sağlandığı, projeyi bitirmek için çalışmaların aralıksız devam ettiğini ve yılsonunda gölette su tutulmaya başlanmasının hedeflediği kaydedildi.

337 bin metreküp su depolayacak
Tüm çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte 337 bin metreküp su depolanacak olan Güneyköy Göledi ile bin 20 dekar tarım arazisi sulanacak. Bölgede yapılacak sulu tarım ile ürün desenini çeşitlendirip dekar başına 6 bin 300 lira gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 6 milyon 426 bin lira katkı sağlaması hedefleniyor.

DENİZLİ’NİN ACIPAYAM İLÇESİNE BAĞLI GÜNEYKÖY MAHALLESİ’NDE YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDEN GÜNEYKÖY GÖLEDİNDE, GÖVDE DOLGUSU İNŞAATININ DEVAM ETTİĞİ BİLDİRİLDİ. (İBRAHİM YENİPAZARLI/DENİZLİ-İHA) Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı Güneyköy Mahallesi’nde yapım çalışmaları devam eden Güneyköy Göledinde, gövde dolgusu inşaatının devam ettiği bildirildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.