enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
20°C
Denizli
20°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Koronavirüse Karşı Ev Temizliği Nasıl Olmalı?

Koronavirüse Karşı Ev Temizliği Nasıl Olmalı?
22.04.2020
A+
A-

Dezenfeksiyon nedir?

Dezenfeksiyon, canlı ya da cansız tüm yüzeylerde hastalık yapabilecek tüm mikroorganizmaları uzaklaştırmak veya öldürmek amacıyla yapılan temizliktir. Bunun için ise en çok çamaşır suyu kullanımı ercih edilir.

Koronavirüse Karşı Korunmak İçin Ev Temizliğinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Koronavirüse dairher geçen gün yeni bir veri, yeni bir korunma methodu öne sürülüyor. Bunu yapanlardan biri de Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın koromnavirüse karşı rehberi. Korona virüse karşı korunma rehberine göre ev temizliğinde bunlara çok dikkat etmelisiniz;

Temizlik yapmadan önce temizlenecek odayı havalandırın.

Havalanmış odada zemin ve duvarların klorsuz hidrojen peroksit ile iyice temizleyin.

Temizlik malzemeleri alırken içeriğinde hidrojen peroksid olmasına özen gösterin. Ancak bu tür madde içeren temizlik ürünleri akrilik, çinko ve bakır içeren yüzeylere zararlı olabilir.

Çamaşır suyu alırken ya da kullanırken son kullanma tarihini kontrol etmeyi ihmal etmeyin. Son kullanma tarihi geçmiş temizlik ürünlerinş kullanmayın.

Çamaşırları Yıkarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kirli çamaşırlarınızı yıkarken, çamaşırları elinizde sallamayın. Bu hareket virüslerin etrafa yayılmasını kolaylaştırır.

Çamaşırları, çamaşır türlerine göre mümkün olduğu kadar yüksek ısıda yıkamaya özen gösterin. Mümkün olduğunca çamaşırları 60 derecede yıkayın. Çamaşırları taşımak için kullandığınız sepetleri, çamaşır suyu ile silebilirsiniz.

Halı ve Perdeler Nasıl Temizlenmeli?

Koronavirüs sürecinde en çok toz ve virüs barındıran ev eşyalarından biri de halılardır. Bunun için halıların ve perdelerin temizliğine ayrıca özen göstermek gerekir. Yerde serili olan tüm makinaya atılabilir halıları mümkün olan en yüksek derecede yıkanması önerilmektedir.

Bunlara Ayrıca Dikkat Etmelisiniz!

  • Sulandırılarak kullanılan çamaşır sularının 24 saat içinde kullanılması gerekir.
  • Ev temizliğinde sirke kullanmak uzmanlar tarafından önerilmiyor. Sirkeler zeminde bulunan virüslere karşı etkisizdir.
  • Klorlu çamaşır suları kan bulaşları ve tuvalet temizliğinde kullanılmalıdır.
  • Temizlik yaparken alerjik nezleli ve astımlı çocuk ve bireyler olmadığına dikkat edilmelidir. Eğer bu rahatsızlıkları olan kişiler varsa kokusuz temizleyiciler tercih edilmelidir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.