enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3622
EURO
34,7316
ALTIN
2.393,95
BIST
10.153,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Koronavirüste Evden Çıkmaması Gereken Kronik Hastalar Kimler? Kronik Hastalıklar Nelerdir?

Koronavirüste Evden Çıkmaması Gereken Kronik Hastalar Kimler? Kronik Hastalıklar Nelerdir?
20.04.2020
A+
A-

Kronik Hastalık Nedir?

Kişinin herhangi bir parçasında var olan, uzun süredir devam eden ya da hayat boyu düzelemeyen hastalıklara kronik hastalıklar denir. Ayrıca tedavi imkanları sınırlı kabul edilen rahatsızlıklar da kronik hastalık olarak kabul edilmektedir.

Kronik Hastalıklar Nelerdir?

Kronik Hastalıklar genellikle çeşitli risk faktörleri içeren, belirgin olmayan, çok uzun dönemleri ve uzun dönemli hastalıklardır.

Kronik Hastalıkların Özellikleri

• Tam kür genellikle sağlanamaz ve genellikle orta yaşta baslar, ömür boyu sürer.
• Zaman zaman iyileşme dönemine girse de tekrarlar
•Risk faktörleriyle karşılaşma ile hastalığın ortaya çıkması arasında geçen süre çok uzun olabilir.
• Hastanın periyodik tıbbi bakımları olmalıdır.
• Ekonomik yükü çok artırırlar.

Kronik Hastalıklar Nelerdir?

ASTIM

Astım, solunum yollarının uzun süreli iltihaplanması sonucu aşırı derecede duyarlı olmasına sebep olan bir solunum yolu hastalığıdır. Astım hastalığı, zaman zaman bazı etkenlerle nefes darlığına neden olan bir hastalık olarak bilinir.

KOAH

KOAH, Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), zayıf hava akışının görüldüğü obstrüktif bir akciğer hastalığıdır. Koah hastalığı tipik olarak zamanla daha da kötüleşir. En bilinen belirtileri: nefes darlığı, öksürme ve sık balgam üretimidir. Kronik bronşit sahibi insanların çoğu aynı zamanda Koah hastasıdır.

HİPER TANSİYON

Hiper Tansiyon, halk arasında yüksek tansiyon olarak bilinir. Hipertansiyon,tüm dünyada kalp krizi, felç, böbrek yetmezliği gibi ölümcül sonuçlara sebep olan yaygın bir hastalık türüdür.

Kan basıncının kalp damar hastalıkları ile doğrudan bir ilişkisi bulunmaktadır. Buna göre kan basıncı ne kadar yüksekse kalp krizi, kalp yetmezliği, felç, göz ve böbrek hastalıkları gelişme riski de o kadar yüksektir.

ŞEKER HASTALIĞI (DİYABET)

Diyabet, halk arasında şeker hastalığı olarak bilinir. Diyabet, kandaki şeker düzeyini dengeleyen, insülin hormonunun; eksikliği veya yeterince salgılanmamasından kaynaklanan kronik metobolizma bozukluğudur.

KRONİK BÖBREK HASTALIĞI

Kronik böbrek hastalığı, böbreğin işlevini kaybetmesi sonucu oluşan bir hastalıktır. İşlevini yerine getiremeyen böbrek zamanla kritik bir düzeye erişir ve böbrek yetmezliği başlar. Bu vücudun tüm organlarını etkileyen bir sorundur.

Dünya’da her 10 kişiden biri, Türkiye’de ise her 6-7 kişiden birinde çeşitli evrelerde kronik böbrek hastalığı bulunmaktadır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.