enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C

Başkarcı’daki Uçak Kazasının Detayları Belli Olmaya Başladı

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’ne Bağlı Başkarcı Mahallesine düşen eğitim uçağı ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Başkarcı’daki Uçak Kazasının Detayları Belli Olmaya Başladı
A+
A-

Edinilen bilgiye göre, Aydın‘daki bir uçuş akademisine ait uçak, bugün saat 11.00 sıralarında eğitim için havalandı. Merkezefendi ilçesi yakınlarında ‘acil durum’ bilgisi alınan uçak ile irtibat kesildi. Devlet Hava Meydanları İşletmeleri yetkilileri durumu hemen arama kurtarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Bir helikopter de uçağı arama çalışması için bölgeye gönderildi. İrtibat kesilen uçakla ilgili herhangi bir ize şu ana kadar rastlanmazken, ismi öğrenilemeyen pilot ve teknisyen M.A.’nın bulunduğu TC-JZC tescilli tek motorlu Cessna 172 tipi uçağı arama çalışmaları sürüyor. Ekipler, arama çalışmalarını Babadağı bölgesinde yoğunlaştırdı.

Düşen uçağın Aydın Çıldır Havaalanı’ndan hareket ettiğini ve Başkarcı-Babadağ arasında bir meviye düştüğü ve düşen uçağın içerisinde iki mürettabatın olduğu öğrenildi. Sabah erken saatlerde Aydın’dan havalanan eğitim uçağının Türk Hava Yolları Çıldı Uçuş Eğitim Akademisi’ne ait olduğu öğrenildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Denizli Valiliği, Merkezefendi ilçesi yakınlarında düşen uçağın koordinatlarının tespit edildiğini ancak enkaza henüz ulaşılamadığını açıkladı.

Denizli Valiliği: “Uçağın koordinatları tespit edildi”
Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada ise, uçağın Babadağ ilçesi sınırları içinde dağlık alana düştüğünün tespit edildiği belirtilerek, “Saat 11.00 civarında Aydın ilinden kalkış yapan sivil eğitim uçağının Babadağ ilçe sınırları içerisinde dağlık alana düştüğü tespit edilmiştir. Düşen uçağın koordinatları tespit edilmiş ancak enkaza henüz ulaşılamamıştır. Uçakta iki kişi bulunduğu bilgisi edinilmiştir. Olay bölgesine AFAD ve 112 ekipleri arama kurtarma çalışmaları için yönlendirilmiş olup, çalışmalar devam etmektedir” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.