enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C

Nihat Kömürcüoğlu Vakfı tarafından düzenlenen Resim ve Heykel Sergisi sanatseverleri bekliyor

Nihat Kömürcüoğlu Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen sergi Denizli Büyükşehir Belediyesi Turhan Bahadır Sergi Salonunda açıldı. Birbirinden özel resim ve heykellerin yer aldığı sergi 17 Kasım’a kadar misafirlerini ağırlayacak.

12.11.2022
A+
A-

Nihat Kömürcüoğlu Kültür Sanat Vakfı tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesi Turhan Bahadır Sergi Salonunda düzenlenen Resim-Heykel Sergisi 11 Kasımda kapılarını açtı. 17 Kasım’a kadar açık olacak sergide daha önce yapılan resim çalıştayına katılan sanatçılara ait 22 resmin dışında, Nihat Kömürcüoğlu’na ait resimler ve heykeltıraş Ali Dirier’ın taş heykelleri bulunuyor.

Sergiyi kısaca tanıtan Nihat Kömürcüoğlu Kültür Sanat Vakfı Başkanı Nihat Kömürcüoğlu “ 2011 yılında sanatla ilgili ilk heykel kolonileri yapmaya başladım. Daha sonraki yıllarda da heykel kolonileri yapmaya devam ettim. Celal Günaydın sayesinde yaklaşık iki ay evvel bir karar aldık, ulusal bir resim çalıştayı yapalım ve o resim çalıştayını ekim ayı içerisinde gerçekleştirdik. O gerçekleşen çalıştaydaki arkadaşları da tanıtmak için bir sergi yapılmasının uygun olduğunu Zeki Akakça arkadaşımla konuştuğumda  o da yardımcı oldu. Denizli Belediyesi adına burayı bize tahsis etti. Onun neticesinde bu sergiyi açtık. O çalıştayda 22 resim vardı, birde bize hediye ettikleri resimler vardı, kendimizin yaklaşık 20 yılda topladığımız resimler var. Onları koyduk. Bir de kendi çalışmama var, onlarda tamamen amatör resimler. Torunumun resmi var, kardeşimin resmi var. Bu resimleri burada sergilemekten mutlu oldum. İnşallah devam ederiz, senelerce olur. 2023’de tekrar ulusal bir resim çalıştayı olması dileğim. Heykel kolonisini zaten 2023’te mayıs ayında bir daha yapmayı planlıyoruz. Benim yaşam gücüm onlardan oluyor” dedi.

Sergiye katılımın fazla olmasının kendisine çalışma gücü ve azmi verdiğin söyleyen Kömürcüoğlu “Dün ki açılışımızda Zeki arkadaşımızın ifadeleri ile, resim ve bize ilginin oldukça fazla olduğunu, ortalamanın üstünde ve daha çok resme ve sanata ilgili duyan çok kişi geldi. Bugün de Cumartesi olmasına rağmen resme ilgi duyan arkadaşlarımızın olduğu, muhtemelen ileride daha çok kişinin ilgi duyacağını düşünüyorum. Böyle olunca bize daha sonraki günlerde çalışma gücü veriyor. Bir daha yapma isteği oluyor. İnşallah güzel olur” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.