enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2728
EURO
34,9633
ALTIN
2.443,77
BIST
10.193,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C

Sabiha nine bakın şimdi ne yapıyor?

Sabiha nine bakın şimdi ne yapıyor?
13.04.2020
A+
A-

Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Altındere Mahallesi’nde yaşayan Sabiha Özel’in 5 Nisan 2019’da otlatmak için meraya götürdüğü ineği uçurumdan aşağı düşerek telef olmuştu. Yaşlı kadının tek geçim kaynağı olan Sarıkız adlı ineğinin başında ağlarken görüntülenen yaşlı kadın bir anda Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Videonun sosyal medyada viral olmasının ardından Sabiha nineye Türkiye’nin bir çok yerinden hayırseverler yardım için koşmuştu. Özel’in çaresiz halini gören Tarım ve Orman Bakanlığı ile hayırseverler harekete geçti ve Özel’e 6 inek aldı.

Gözyaşları dinen Özel ardından mahalledeki tek göz odalı evinde çok sevdiği inekleri ile mutlu bir şekilde yaşamaya başladı. İneklerini adeta çocukları gibi seven ve bağlı olan Özel her gün dağ ve bayırlara çıkarak hayatına kaldığı yerden devam etti.

Virüs tehdidinin bitmesini bekliyor

Koronavirüs salgını nedeniyle 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma yasağı olması nedeniyle evinde kalıyor. 6 ineği ve 2 buzağısı ile görüntülenen yaşlı kadın, bir an önce Koronavirüs salgının bitmesini bekliyor. Virüs tehdidinin sona ermesinin ardından Sabiha ninen çok özlediği dağ ve bayırlara geri dönmek istiyor.

“Hastalık bitince dışarıya çıkarım, dağlara giderim”

Dağları çok özlediğini ve virüs bitince atı ile birlikte inekleri ile tekrar dağlara gideceğini ifade eden Özel, “6 tane ineğim var. Birinin buzağısı oldu. Bir tane daha olacak. 8 tane olacak erkeklerle beraber. Daha hiç bu ineklerden satmadım. İneklerimi hiç sevmez miyim? Çok seviyorum. Hepsini kendi canım gibi görüyorum. Kendim besleyip, bakıyorum. Virüsten dolayı dışarıya çıkmıyorum. İneklerin altını temizliyorum, sularını veriyorum. Kendi çayımı, yemeğimi yiyorum.

Hiçbir tarafa gitmiyorum. Bir tek arka tarafa gidiyorum, domates fidanları ekmek için onlarla meşgul oluyorum. Şimdi hep evde kalıyorum. Hastalık bitince dışarıya çıkarım. Dağlara giderim. Eskisi gibi ineklerimle beraber dağa giderim akşam olduğu zaman inerim. Dağlara gitmeyi özledim. Her tarafında çiçekler açmıştır. Bir de atım var virüs bitsin oralara gitmek istiyorum. Atı çektiğim zaman inekler de alışkın olduğu için arkasından gelirler” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.