enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5875
EURO
34,8655
ALTIN
2.496,07
BIST
9.694,07
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Çok Bulutlu
31°C
Salı Az Bulutlu
29°C

72 yaşında resim eğitimi aldı, 3 tablosunu beğeniye sundu

72 yaşında resim eğitimi aldı, 3 tablosunu beğeniye sundu
10.05.2018
A+
A-

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Genel Sergisi”nde 3 aylık resim eğitimiyle yaptığı tablolarıyla yer alan 72 yaşındaki Huriye Geniş, “Öğrenmenin yaşı yoktur” cümlesine örnek oldu.

Sarayköy Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen  “Halk Eğitim Merkezi Yıl Sonu Genel Sergisi” ilçenin gözde yerlerinden biri haline gelen Sarayköy Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sarayköy Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akbulut, ilçe protokolü, öğretmenler ve kursiyerler katıldı. Sergi açılışından önce Kültür Merkezi salonunda Halk Eğitim Merkezi’nde gitar ve bağlama kursu alan kursiyerler konser verdi. Ardından ilçe protokolünün kestiği kurdele ile sergi açıldı.

İlçe protokolü sergide yer alan tabloları, tel kırma, hesap işleri, ev tekstili, giyim üretim, kabak oyma sanatı ve Trabzon hası örme tekniği ile yapılan el emeklerini gezdi.

”Resim ile iyi ki tanıştım”

Sergide dikkat çeken ayrıntı ise 72 yaşındaki Huriye Geniş oldu. Geniş 3 ay gibi kısa bir sürede aldığı resim eğitimiyle yağlı boya tekniği ile yaptığı 3 ayrı resmini resim severlerin beğenisine sundu. “Resim ile iyi ki tanıştım” diyen Geniş, “ 3 aydır resim çiziyorum. Öncesinde hiç böyle bir deneyimim olmamıştı. İlkokul mezunuyum ben. O dönemlerde boya nedir pek bilmezdik. Resim ile de kızımın sayesine tanıştım. O resim kursuna gelirken bende onu ziyaret ederdim. Yanında otururken benimde resim yapmak canım istedi ve kursa başladım. Resim yaparken çok mutlu oluyorum. ‘Bu yaşta boşver yapma diyenler oldu’ ama ben kursuma giderek resim yapmaya başladım. Öğrenmenin yaşı olmazmış. Ben yaşıma rağmen keyifle, mutlulukla resime başladım. 3 tane tablomda sergide yer aldı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.