enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2190
EURO
34,7497
ALTIN
2.399,52
BIST
10.261,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
24°C

Sarayköylü Tolga’dan Teknofest’te Büyük Başarı

ASELSAN tarafından davet edilen 17 yaşındaki Tolga Ünlü, tasarladığı akıllı eğitim robotu olan ‘Teachbot’ ile İstanbul’da düzenlenen ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Eğitim’ kategorisinde ikinci oldu.

Sarayköylü Tolga’dan Teknofest’te Büyük Başarı
25.09.2018
A+
A-

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde yaşayan Tolga Ünlü ASELSAN tarafından Teknofest’e davet edilmişti. ‘İnsanlık Yararına Teknolojiler Eğitim’ kategorisinde ‘Teachbot’  adlı akıllı eğitim robotu ile ikinci olmayı başardı. Ünlü’yü makamında kabul eden Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Tolga ile gurur duyuyoruz. Geliştirdiği projelerinde elimizden gelen desteği vermeye hazırız” dedi.

ÜNLÜ: HİÇBİR EĞİTİM ALMADIM

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen; teknoloji, uzay ve havacılık tutkunlarını bir araya getiren Teknofest İstanbul’da ikinci olmayı başaran 17 yaşındaki Tolga Ünlü, “ Projemin ismini bilerek yabancı yaptım. Amacım uluslararası tanıtım yapmaktı. Hem eğlenirken hem de öğreten oyunlar geliştirdik. Yapmış olduğum projede öğrenciler ödevlerini dert olarak değil eğlence olarak görmeye başlayacak. Yapmış olduğum projenin içerisinde ödüllendirme var. Veliler oyun içerisinde hedefleri kendileri oluşturuyor. Bisiklet, bilgisayar artık kendilerine ne isterse… Oyunda bilinen her soru bir adım öne geçmeyi sağlıyor. Bu da öğrenciler tarafından keyfe dönüşüyor” dedi.

Tekstilde çalışan 37 yaşındaki Gülay Ünlü ile halı yakıma firmasında çalışan 43 yaşındaki Ramazan Ünlü’nün tek çocuğu Tolga Ünlü, hiçbir eğitim almadan sadece internet üzerinde verilen videoları izleyerek projeler ürettiğini 9. Sınıftayken ilk oyununu tasarladığını ve 100 binden fazla kişinin de oyununu indirdiğini söyledi.

BAŞKAN ÖZBAŞ: TEKNOFEST’TE ÖDÜL ALAN SARAYKÖYLÜ BİR GENÇ OLMASI GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTI

Ödülü alan Ünlü’yü babası Ramazan Ünlü ile makamında ağırlayan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Sarayköylü gencimiz olan Tolga’yı tebrik ediyorum. Teknofest’e ödül alan bir Sarayköylü gencimizi görmek bizim göğsümüzü daha da çok kabarttı. Siz hayallerinizi gerçekleştirmeli ve geliştirdiğiniz robotlarla ülkemize olumlu katkılar vermeniz için desteklenmeniz gerekiyor. Biz elimizden gelenin fazlasını yaparak her zaman yanında olacağımıza söz veriyorum. Seni yetiştiren ailene, öğretmenlerine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

 

Oğlunla gurur duyduğunu ifade eden Baba Ünlü, “Vatanımıza, milletimize yararlı bir evlat olması için oğlumun her zaman yanında olacağım. Onunla gurur duyuyorum” diyerek duygularını aktardı.

Sohbet sonrası Belediye Başkanı Özbaş, Ünlü’ye altın hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.