enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4676
EURO
34,7142
ALTIN
2.435,69
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Sosyal medyanın gündemine oturan görüntülerle ilgili açıklamalar geldi

Sosyal medyanın gündemine oturan görüntülerle ilgili açıklamalar geldi
21.05.2020
A+
A-

Denizli’de çöpe atılan cansız hayvan bedenlerinin kaydedildiği görüntüler gündeme oturdu. Konu ile ilgili CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca,”Görüntüler telafisi olmayan bir katliamdır.Konunun takipçisi olacağım.” şeklinde açıklama yaparken, Denizli Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada,”Kent genelinde hayatını kaybeden sahipli veya sahipsiz hayvanlar ilgili yönetmeliklerine göre defin edilmektedir.Söz konusu görüntülerle ilgili olarak kurumumuz tarafından derhal soruşturma başlatıldı” ifadelerini kullandı.

Dün akşam saatlerinde sosyal medyaya yansıyan çöpe atılan cansız hayvan bedenlerinin kaydedildiği görüntüler hakkında beklenen açıklamalar geldi. Sosyal medyada gündeme oturan görüntüler hakkında CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili,”Hayvanların öldürülüp çöpe atıldığı görüntüler sadece duyarlı Denizli halkını değil, hayvan hakları alanında yıllardır emek veren dernek ve oluşumları, aktivistleri derinden üzmüştür. Belediye Başkanı Osman Zolan’ın canlarınız bize emanet yönündeki açıklamaları, hayvanların cansız bedenlerini taşıyan araçların üzerindeki sözde hayvan dostu sloganlar ile tamamen çelişen bu görüntüler telafisi olmayan bir katliamdır.”dedi.

Karaca,”Memleketimde yaşanan bu felaketin sorumlularının derhal açığa çıkarılması, Adalet önünde hesap vermesi için konunun takipçisi olacağım.onca hayvanın öldürülüp “çöp” e atışması talimatı verenlere sormayı, görevlerini hatırlatmayı sürdüreceğiz.Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan hakkında suç duyurusunda bulunacağım. Bilgi edinme talebinde bulunacağım, soru önergeleriyle TBMM’de de konunun takipçisi olacağım. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı bu gerçekliğe dair hesap vermeye, kamuoyuna açıklama yapmaya davet ediyoruz.”şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Sosyal medyaya yansıyan görüntüler hakkında açıklama yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi,Denizli’de sokak hayvanlarına daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla bugüne kadar hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 2 yıl önce Türkiye’nin en büyük Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı’nı hizmete sunmuştur. Binlerce sokak hayvanının barındığı, korunduğu ve tedavi edildiği bu merkezimizde 2 bin 500’den fazla sokak hayvanı da sahiplendirilmiştir.

YÖNETMELİKLERE UYGUN DEFİN GERÇEKLEŞİYOR

Kent genelinde hayatını kaybeden sahipli veya sahipsiz hayvanlar ( Özel veteriner kliniklerinde, trafik kazası, hastalık vb şekilde ölen) sokak hayvanları kliniğimizin morguna getirilmektedir. Hayatını kaybeden hayvanlar, onlar için özel olarak hazırlanmış alanda 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun ilgili yönetmeliklerine göre defin edilmektedir. Dolayısı ile sosyal medyaya yansıyan usulsüz defin görüntüleri ile ilgili herhangi bir uygulamamız bulunmamaktadır.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Söz konusu görüntülerle ilgili olarak kurumumuz tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bu konuda hizmet aldığımız özel şirket çalışanları ve tüm sorumlular hakkında gerekli işlemler ivedikle gerçekleştirilecek ve en ağır şekilde cezai işlemler uygulanacaktır.” şeklinde açıklama yayımladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.