enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,6095
EURO
34,7751
ALTIN
2.505,88
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
17°C
Denizli
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

Yatırımcı Dostu Tavas Projesi Bir Tesis Daha Kazandırdı

Yatırımcı Dostu Tavas Projesi Bir Tesis Daha Kazandırdı
21.10.2017
A+
A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) desteğiyle Tavas’ın Tekke Mahallesinde kurulan, günlük 3 ton süt üretim kapasiteli modern Yalçınkaya Süt Çiftliği’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törene, Vali Hasan Karahan, Tavas Kaymakamı Recep Öztürk, Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, TKDK Denizli İl Koordinatörü Murat Kar, işletme sahibi Yılmaz Yalçınkaya ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan tesis sahibi Yılmaz Yalçınkaya, “Tavas Belediye Başkanımızın çağrısı üzerine buraya geldik. Bu güzel projeyi hazırladık ve hayata geçirdik. Tüm donanımları tamamlayarak 120 büyükbaş hayvan tesisimizi (TKDK)’nın destekleriyle bölgemize kazandırdık. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

”Tavas Tatırımcı Dostudur”

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol yaptığı konuşmada; ” Her zaman söylüyoruz. Gelecek dönemde enerji ve gıda dünyanın en önemli sorunu haline gelecek. Bölgemiz konum itibariyle ve ürün çeşitliliği olarak çok verimli arazilere sahip. Bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Hem tarıma hem de hayvancılığa bakan yönüyle önemli bir coğrafi yapıya sahip olan Tavas’ımıza yatırımcıları davet ediyorum. Çünkü Tavas en büyük yatırımcı dostudur. Tesisin hayırlara vesile olmasını, işletme sahibi kardeşimize de bol kazançlar diliyorum” dedi.

Törende konuşan Vali Hasan Karahan, işletmenin hayırlı olmasını dileyerek; “Üretim olmadan hiç birşey olmuyor. Kalkınma, büyüme, güçlenme hepsi artık üretimle mümkün. Denizlimiz çalışkan ve üretici bir şehir. Müteşebbis insanlarımız ile örnek bir kentimiz. İhracatı, sanayisi, tarımı, hayvancılığı ve turizmi ile bölgenin örnek bir ili olmaya devam edecek. Bu tür yatırımların devamının gelmesini bekliyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyeleri ile birlikte işletmenin açılış kurdelesi kesildi. Günlük 3 ton süt üretiminin yapılacağı çiftlikte 120 büyükbaş sağmal süt hayvanı bulunuyor. Toplam 6.5 Milyon TL’ye mal olan işletmeye TKDK tarafından 2 Milyon TL destek verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.