enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5389
EURO
34,9451
ALTIN
2.458,92
BIST
9.876,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Ünlü yazar 20’den fazla kadını taciz etmiş! Hasan Ali Toptaş iddiaları kabul etti

Yazar Hasan Ali Toptaş, hakkında sosyal medyada çıkan ‘tacizci’ iddiaları ortaya atıldı. 20’den fazla kadın ünlü yazar tarafından taciz ve cinsel saldırıya uğradıklarını iddia etti. Hasan Ali Toptaş sosyal medyada yaptığı açıklamayla, “Bilmeden farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum” dedi.

Ünlü yazar 20’den fazla kadını taciz etmiş! Hasan Ali Toptaş iddiaları kabul etti
09.12.2020
A+
A-

Birçok okur tarafından “Doğu’nun Kafka’sı” olarak tanımlanan yazar Hasan Ali Toptaş, dün sosyal medyada kendisi hakkında birçok kadın tarafından yazılan ‘tacizci’ iddialarını kabul etti.

Toptaş’ın tacizlerine uğradıklarını açıklayan kadınlardan Leyla adlı sosyal medya kullanıcısının yazdığı, “Bu adamın ifşalanmasını heyecanla bekleyen kaç kişiyiz? Ben ve pek çok arkadaşımın kendisi ile nahoş anıları var üniversite yıllarına ait. Şu anki bilinç ve cesarete sahip olsam kesinlikle ifşa ederdim. Klasik orta yaş üstü cis erkek edebiyatçı. Gerçekten büyük bir hayal kırıklığıdır kendisi” tivitin ardından başka kadınlar da ünlü yazarın kendilerini taciz ettiğini açıklayarak Layla adlı kullanıcıya destek verdi.

“YILLAR SONRA GÜÇLÜKLE ANNEME ANLATABİLDİM”

Yazar Pelin Buzluk kendisinin de Hasan Ali Toptaş’ın tacize uğradığını açıkladı: “Benim de kendisiyle çok korkunç bir anım var. O zaman evliydim, eşime bile anlatamadım. Yıllar sonra güçlükle anneme anlatabildim.Sonraları bazı yazar arkadaşlarıma yine zorlanarak anlattım.Bir hafta sonra kendisiyle yan yana fotoğraf paylaşan oldu. Leyla asla yalnız değilsiniz. Yıllar geçti ama yazarken şimdi bile gözyaşlarımı tutamıyorum. Hiç kolay değil dile getirebilmek. Ama dur dememiz lazım. O itibarını arkasına alıp bunu yapıyorsa o itibarı yerle bir etmemiz lazım. Dayanışma sağaltıyor, her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Yalnız değiliz.”

Suçlamaların ve tepkilerin çığ gibi büyümesinin ardından yazar Hasan Ali Toptaş sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamayla taciz iddialarını kabul etti: “İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapıyor. Failliğin ne olduğunu bugün kadınlardan öğreniyoruz. Bilmeden farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.