enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Abbas Güçlü, Meslek Liseleri Hakkında Konuştu

Abbas Güçlü, Doğru Okul söyleşisi için Denizlililer ile buluştu. Söyleşi öncesi Denizli Deda Haber’e açıklamalarda bulunan Abbas Güçlü, “Eğitimin her yönü ile, A’dan Z’eye değişmesi gerekiyor” dedi.

Abbas Güçlü, Meslek Liseleri Hakkında Konuştu
04.10.2018
A+
A-

TED Denizli Koleji’nde düzenlenen söyleşide Güçlü, öğrenciler, öğretmenler ve veliler için ayrı ayrı söyleşi düzenledi. Yaklaşık olarak altı saat süren ve eğitim alanında nasıl çalışmalar yapılması gerektiğine yönelik interaktif bir söyleşi gerçekleşti.

DENİZLİ EĞİTİM REHBERİ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

“EĞİTİMİN A’DAN Z’YE DEĞİŞMESİ GEREKİYOR”

Araştırmacı gazeteci ve yazar Abbas Güçlü, söyleşi öncesi Denizli Deda Haber’e verdiği demeçte Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) meslek liselerini gözden çıkardığını dile getirdi. Güçlü, “MEB’in meslek liselerine nasıl baktığının en önemli göstergelerinden birisi Mesleki Eğitim Genel Müdürlüğü’nün başına CV’sinde Deney Hayvanları Grup Başkanlığı yazan bir doktor getirilmesidir. Öğretmen bir bakanın mesleki eğitime bu kadar önem veriyor olması, mesleki eğitimin gözden çıkarıldığının bir göstergesidir. Artı mesleki eğitime memleket meselesi diyoruz ama en kötü öğrencilerin gittiği okullar haline getirdik meslek liselerini. Bundan kurtarılması gerekiyor ve dahası eğitimin her yönü ile A’dan Z’ye değişmesi gerekiyor” dedi.

“SINAV ŞAMPİYONLARI HAYATIN NERESİNDE”

Güçlü, eğitimde değişmesi gereken ilk alanlardan bir tanesinin sınav odaklı veliler olduğuna değindi. Güçlü, “Eğitimde değişime ilk önce öğretmen yetiştirmekten başlanmalı, velileri eğitmekten başlanmalı, eğitimin sadece sınav olmadığı anlatılmaya çalışılmalı. Bunları velilere anlatırsak herkes sınav peşinde koşmaz. Sınav şampiyonları hayatın neresinde bir bakın, hiçbirisi yoklar” şeklinde konuştu.

BİREY ODAKLI MODEL

Eğitimde birey odaklı modelin izlenmesi gerektiğini ifade eden Güçlü, “Türk modelini bırakın, her ilin kendi değerleri farklıdır. Burada oturup Denizli’de uyguladığınız bir sistemi alıp başka bir ilde başarılı yapamazsınız. Aynı evin içerisinde iki kardeş aynı eğitimle birbirinden farklı olabiliyor. Öğrencilerin hayallerini geliştirecek, öğrencileri hayallerine götürecek modeli bulup onlara vermemiz lazım. Çünkü biri için çok başarılı olan model bir başkası için hiç başarılı olmayabilir” vurgusunda bulundu.

“TÜRK TOPLUMUNUN KARMA EĞİTİMDEN VAZGEÇECEĞİNİ SANMIYORUM”

Aynı zamanda MEB’in okulların açılması ve kapanmasına ilişkin esasların düzenlendiği yönetmelikten çıkarılan “Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır” maddesi ile ilgili olarak Güçlü, “Tercihe bağlı kız erkek okulları açılabilir diyorlar ama ben Türk toplumunun artık şu saatten sonra çıkıp da karma eğitimden vazgeçeceğini sanmıyorum. O zaman otobüsleri, yolları, stadyumları da ayıralım her şey ayrılsın. Böyle bir şey var mı? Türk toplumu bundan sonra durup da kadınları erkekleri ayıralım demez, kimsenin gücü de yetmez, hakkı da yok” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.