enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2781
EURO
35,0348
ALTIN
2.472,91
BIST
10.531,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Kariyer Rehberi’nde Eczacıdan Tavsiye

YKS tercih dönemine adım adım geri sayım başlarken henüz tercih yapmamış, kararsız kalmış üniversite öğrenci adaylarına karar verme süreçlerinde iyi değerlendirme yapmaları önemli. Böylece ileri ki dönemde verdikleri karar doğrultusunda işlerini severek icra eden bireylerin olması mutlu bir toplum demektir.

Kariyer Rehberi’nde Eczacıdan Tavsiye
09.08.2018
A+
A-

Denizli Deda Haber olarak Denizli’de Eğitim Rehberi – Kariyer Rehberi sayfamızda öğrenci adaylarının kariyer yapmak istedikleri alanları bir de o alanın kariyer sahiplerinden öğrenmeleri için röportajlar gerçekleştirdik. Tercih döneminde geleceğin kurucuları için yapmış olduğumuz bu röportajlar  umarız sizlere yardımcı olabiliriz.

Denizli Merkezefendi ilçesinde bulunan Mimar Sinan Eczanesi sahibi Kemal Yamuç ile eczacılık üzerine röportaj gerçekleştirdik. Röportajımızda eczacılığın gereklilikleri ve eczacılık fakültesinde okuyan öğrenci adaylarının neler yapması gerektiğini konusunda eczacıdan tavsiyeler aldık.

Eczacı Kemal Yamuç

Eczacılığı diğer bilim dallarından beslenen kapsamlı bir alan olduğunu dile getiren Yamuç, “Eczacılık öğrencilik yıllarında çok çaba gösterilmesi gereken bir meslektir.Eczacılık öylesine beynelminel bir meslek ki her dala Botanik’ten Kimya’ya ve Tıp’a kadar çok geniş yelpazeli bir meslektir” dedi.

Eczacıysanız Hep Öğrencisiniz

31 yıldır eczacı olduğunu ve hala literatür taraması yaparak bilgilerini güncellediğini ifade eden Yamuç, “Eczacılık sürekli gelişen, her zaman kendini yenilemesi gereken bir meslektir. Mesela ben 31 yıllık eczacıyım halen daha açıp yabancı ve yerli literatürleri tarıyorum ve TUS bilgilerimi tazeliyorum. Çoğu bilim dalında olduğu gibi eczacılıkta da sürekli ders çalışma hali vardır. Eczacılık ve sağlık sektörü özveri isteyen, nöbetleri olan, paranın ikinci planda olduğu bir meslek dalı. Bu işi seviyorsanız yapabileceğiniz bir iştir” dedi.

 

 

Mühendislerle yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak için “Kariyer Rehberi’nde Mühendislerden Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Mimarlar yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak için “Kariyer Rehberi’nde Mimarlardan Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Avukatla yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak içi “Kariyer Rehberi’nde Avukattan Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.