enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3684
EURO
34,7084
ALTIN
2.392,65
BIST
10.154,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Yurtdışından getirilen cep telefonlarına büyük zam!

Resmi Gazete’de yayımlanan son kararlara göre, bir dizi önemli değişiklikler yürürlüğe girdi. Noter, pasaport ve vize harç ücretlerine yüzde 50 zam yapılırken, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıt edilmesi için ödenen kullanım izin harcı da büyük bir artışla 20 bin TL’ye yükseltildi.

Yurtdışından getirilen cep telefonlarına büyük zam!
A+
A-

Geçtiğimiz yıl başında 6.091 TL olarak belirlenen yurt dışı cihazı kayıt ücretine büyük bir zam geldi. Ancak son günlerdeki vergi, ÖTV ve diğer kamu ödemelerindeki artıştan yurt dışı cihazları da nasibini aldı. Cumhurbaşkanı imzasıyla yayınlanan kararnameyle yurt dışından getirilen cihazların kayıt bedeli yüzde 100’ün üzerinde zamlandı. Bu da şahsi kullanım için yolcu beraberinde getirilen cep telefonlarının harç tutarının 6.091 TL’den 20.000 TL’ye çıkarıldığı anlamına geliyor. Ayrıca, KDV oranlarında da değişiklik yapıldı. Önceki dönemde uygulanan yüzde 18’lik KDV oranı yüzde 20’ye, yüzde 8’lik oran ise yüzde 10’a yükseltildi.

Yurtdışından getirilen akıllı telefonlarla ilgili bir diğer önemli değişiklik de IMEI kayıt işlemine geldi. Geçtiğimiz gece itibariyle IMEI telefon kayıt harcı rekor düzeyde artış gösterdi ve akıllı telefonlarda pasaport kaydı artık 20.000 TL oldu. 7 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve yürürlüğe giren kanun kapsamında Türkiye’ye yurtdışından getirilen telefonların kayıt altına alınması için belirlenen miktarda ciddi bir artış yapıldı. IMEI telefon kayıt harcı yüzde 233 oranında artırıldı.

Bu yeni düzenlemelerle birlikte yurtdışından getirilen cep telefonlarının kayıt ve kullanım izin harçları önemli ölçüde arttı. Vatandaşlar, bu zamların etkisiyle cep telefonu alımlarında ve yurtdışı seyahatlerinde daha dikkatli ve planlı davranmak zorunda kalacak.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.