enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5697
EURO
34,9942
ALTIN
2.451,49
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Açık
26°C

Google, Denizlili Sanatçıyı Unutmadı

Google, Denizlili Sanatçıyı Unutmadı

Denizlili Aysel Gürel’in 89. yaşını Google ana sayfasında kutladı.

Aslen Denizli Sarayköylü olan Aysel Gürel’in bugün 89. doğum günü. Özel günler için Doodle hazırlayan Google, Aysel Gürel’i de unutmadı.

Aysel Gürel İçin bir açıklama yayımlayan Google;”Asla başka bir Aysel Gürel olmayacak. 1929’da bu gün doğan Aysel Gürel, Denizli’de Sarayköy’de yaşamını sürdürdü. Gösterişsiz ve cesur olan Gürel, 1970’lerin sonundan 2000’li yıllara kadar Türk pop müzik sahnesine karar vererek, hem kaybolan aşk hakkındaki sözleri, hem de efsanevi şarkıcılar için, Sezen Aksu, Nilüfer, Tarkan ve Sertab Erener’in de aralarında bulunduğu şarkıcıları buldu. Bugün geride bıraktığı sözlerin hazinesinden yeni şarkılar üretiliyor!Aysel Gürel, şarkılarıyla izleyicisini bulan bir şair idi; aynı zamanda yetenekli bir aktrist, Türkolog ve esprili provakatördü. Ayrıca bir feminist ve hayvan hakları aktivisti olarak damgasını vurdu.Yıldızlar şarkılarına ses verirken, Aysel Gürel arka planda saklanacak bir şey değildi. O da, ilgi odağı için hazırlandı. Büyük boy kırmızı gözlükleri, pembe perukları ve kıvırcık kıyafetler giyen, flört eden ve akıllı repartee ile daima hızlı olan Gürel, öngörülemediği kadar unutulmazdı.Bugünkü Doodle, Gürel’i kutluyor. Bu imza özelliklerini, saçlarını fuski renklerinde renklendirerek giymek, sevinci ekranda bulunması zor.” sözlerini paylaştı.

Aysel Gürel Kimdir?

Denizli’de, 7 Şubat 1928’de dünyayaya gelen Aysel Gürel yine bir Şubat günü hayata veda etti. Firuze, Yanarım, Gençlik Başımda Duman gibi unutulmaz şarkı sözlerine imza atan Aysel Gürel, 17 Şubat Pazar günü karaciğer yetmezliği nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.